ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «πυρά» το ΑΚΕΛ κατά Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη: «Ο πρώτος σύντομα αποχωρεί. Οι άλλοι ερίζουν για το ποιος θα είναι ο συνεχιστής του»

Νέα «πυρά» το ΑΚΕΛ κατά Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη: «Ο πρώτος σύντομα αποχωρεί. Οι άλλοι ερίζουν για το ποιος θα είναι ο συνεχιστής του»

Νέα «πυρά» εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ κατά Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και στους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη, με αφορμή το πόρισμα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή που είδε το «φως της δημοσιότητας» τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, για τα χρυσά διαβατήρια και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Σε σημερινή δήλωσή του, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ. Άριστος Δαμιανού, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «ο πρώτος σύντομα αποχωρεί. Οι άλλοι δύο ερίζουν για το ποιος θα είναι ο συνεχιστής και διάδοχος του».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Άριστου Δαμιανού:

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο σκάνδαλο. Συνιστά τον ορισμό της θεσμικής διαπλοκής και πολιτικής διαφθοράς. Με αλλεπάλληλες πολιτικές αποφάσεις κτίστηκε ένα πρόγραμμα κομμένο-ραμμένο στα μέτρα ενός σαθρού συστήματος το οποίο υπέθαλψε και συντήρησε η ίδια η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Διαδοχικές Εκθέσεις και Πορίσματα, με πιο πρόσφατη την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καταγράφουν πράματα και θάματα: πολιτογραφήσεις εγκληματιών, δικτατόρων και μαφιόζων, παράνομες πολιτογραφήσεις, πολιτογραφήσεις χωρίς να πληρούνται οικονομικά κριτήρια, κατάχρηση και υπέρβαση εξουσίας από Υπουργικά Συμβούλια, απώλειες εκατομμυρίων από φόρους.

Ούτε οι δεκάδες των δημόσιων τοποθετήσεων και καταγγελιών του ΑΚΕΛ από το 2015, ούτε ο διεθνής διασυρμός της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε οι προειδοποιήσεις από την ΕΕ αλλά ούτε και η λαϊκή κατακραυγή ευαισθητοποίησαν τους κυβερνώντες. Ακόμα και μετά τη διακοπή του Προγράμματος συνέχισαν το πάρτι των χρυσών διαβατηρίων. Η αναλγησία και η υποτίμηση των πολιτών είναι παροιμιώδης.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019, απαντώντας στην ΕΕ σε αυστηρό τόνο, ο κ. Αναστασιάδης δήλωνε πως «έχουμε τα αυστηρότερα μέτρα από όλες τις 20 χώρες που προσφέρουν τη δυνατότητα απόκτησης της ευρωπαϊκής υπηκοότητας, κριτήρια και παρά ταύτα στοχοποιείται η Κύπρος».

Στις 31 Οκτωβρίου 2019 και αφού είχε προηγηθεί Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδικαστική για το ΚΕΠ και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο ηγέτης του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, διαφωνώντας με την κριτική δήλωνε πως «αδικούμε τον τόπο μας, αδικούμε τον πρώτο τη τάξει της κυπριακής πολιτείας και θα έχουμε δυστυχώς με αυτά τα μηνύματα που στέλνονται και από την Κύπρο συνέπειες στην κυπριακή οικονομία».

Στις 20 Οκτωβρίου 2020 ο τότε ΥΠΕΞ κ. Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε επιστολή κόλαφο από τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ η οποία υπογράμμιζε τα εξής: «Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι τα εθνικά μέτρα που προβλέπουν τη θέσπιση και τη λειτουργία προγράμματος χορήγησης ιθαγένειας σε επενδυτές, όπως το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, δεν συνάδουν με το δίκαιο της Ένωσης». Σήμερα, ως επιτήδειος ουδέτερος, ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Χριστοδουλίδης ζητά να γίνει έρευνα.

Ο πρώτος σύντομα αποχωρεί. Οι άλλοι δύο ερίζουν για το ποιος θα είναι ο συνεχιστής και διάδοχος του κ. Αναστασιάδη. Οι πολίτες έχουν κρίση και έχουν και επιλογή. Να μην παρατείνουν την εξουσία των σημερινών κυβερνώντων με άλλο πρόσωπο. Να τελειώνουμε επιτέλους με την «πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top