Ο νέος «νόμος», με τον οποίο ενοποιούνται αρκετοί «δήμοι» στα κατεχόμενα έγινε δεκτός στη «βουλή» τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πριν την υπερψήφιση του «νόμου» ένταση επικράτησε στην ολομέλεια της «βουλής» και έξω από το κτίριο του «κοινοβουλίου».
Νωρίτερα, «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο βήμα της «βουλής». Για αρκετή ώρα, οι «βουλευτές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσαν υπό κατοχή τους το «βήμα». Αντιδρώντας σε αυτήν την εξέλιξη, οι «βουλευτές» της «κυβέρνησης» αποχώρησαν από την ολομέλεια της «βουλής».
Το ΡΤΚ αντέδρασε στο νέο «νόμο» για τους «δήμους» με το σκεπτικό ότι είναι «αντισυνταγματικός» και προετοιμάστηκε δίχως να ληφθεί η άποψη μεγάλων μερίδων της τ/κ κοινότητας.
Καθώς οι «βουλευτές» του ΡΤΚ διαμαρτυρόντουσαν στην αίθουσα της ολομέλειας, έξω από το κτίριο της «βουλής» επικράτησε ένταση. Εργαζόμενοι των «δήμων» ήρθαν αντιμέτωποι με την «αστυνομία». Κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης ζημιά υπέστη η πύλη της «βουλής».
Ύστερα από μια διακοπή στην συνεδρίαση της «βουλής», η «κυβέρνηση» επέστρεψε στην συνεδρίαση και προχώρησε σε μικρές τροποποιήσεις στο «νόμο» που καταργεί αρκετούς «δήμους» σε ολόκληρα τα κατεχόμενα.
«Εδώ δεν είναι δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι (ο νέος «νόμος) είναι σύμφωνος με το ‘σύνταγμα’, με βάση τις μελέτες που έχουμε εκπονήσει με τους δικούς μας δικηγόρους, και αν θεσπιστεί σύμφωνα με τις προτάσεις που θα παρουσιάσουμε, δεν θα απορριφθεί από το ‘συνταγματικό δικαστήριο’», δήλωσε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλερ.
Στην συνέχεια, συζητήθηκαν τροποποιήσεις στο «(ειδικό) σχέδιο νόμου για την ενοποίηση των ‘δήμων’». Οι προτάσεις έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία των «βουλευτών».
Τελικά, ο επίμαχος «νόμος» «πέρασε» με τις ψήφους των τριών κομμάτων που σχηματίζουν την «κυβέρνηση» του Ουνάλ Ουστέλ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις