ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξωτερικά ιατρεία: Ξεκινά σύντομα η λειτουργία το απόγευμα - Τα ραντεβού και τα οφέλη

Εξωτερικά ιατρεία: Ξεκινά σύντομα η λειτουργία το απόγευμα - Τα ραντεβού και τα οφέλη

Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε πως τα εξωτερικά ιατρεία θα προσφέρουν πλέον υπηρεσίες καθημερινά από τις 3:30 μ.μ. μέχρι τις 6:30 μ.μ. σε όσους ασθενείς επιθυμούν να επισκεφθούν γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας.

Πώς θα γίνονται οι επισκέψεις

Μετά τη συμφωνία μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών, το πρόγραμμα εργασίας των γιατρών θα εκπονείται σε μηνιαία βάση και βασίζεται σε τρεις πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας είναι τα εξωτερικά ιατρεία. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των γιατρών θα εκπονείται πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα είναι όλες οι ειδικότητες διαθέσιμες κάθε μέρα.

Όσον αφορά τους γιατρούς, οι επισκέψεις θα διευθετούνται με ραντεβού. Όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου θα υπάρχουν δύο επιλογές: αίτημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού και στη συνέχεια επικοινωνία από λειτουργό εντός 48 ωρών από την υποβολή του, και μέσω τηλεφώνου για όσους δεν έχουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι εξωνοσοκομειακές δραστηριότητες όπως γαστροσκοπήσεις οι οποίες λειτουργούν στη βάση λίστας αναμονής. Ενώ ο τρίτος πυλώνας είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις, επίσης στη βάση λίστας αναμονής.

Ποια τα οφέλη στους ασθενείς

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Χαριλάου, οι ασθενείς θα απολαμβάνουν πλέον μεγαλύτερη προσβασιμότητα στις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΚΥπΥ. «Για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να πάρει κάποιος άδεια το πρωί από τη δουλειά για να πάει στο νοσοκομείο», σημείωσε. Με αυτή τη δυνατότητα, προσφέρεται η επιλογή στους πολίτες να μεταβούν το απόγευμα πέραν από τον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο.

Παράλληλα, θα συνεισφέρει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις. Ακόμη αξιοποιείται ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top