Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους

«Η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί» σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «Παραμένουμε προσηλωμένοι, ώστε να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα», όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων MNI.

Τα δάνεια βασίζονται στη βιωσιμότητα του χρέους ενός κράτους και δίνονται υπό όρους, όταν πρόκειται να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην οικονομία, φέρεται να δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτωντας πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να παρακάμπτει κανόνες, πρέπει να είναι δίκαιο.

«Δύο είναι οι πυλώνες όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα: Η δημοσιονομική πολιτική / μεταρρυθμίσεις και η βιωσιμότητα του χρέους. Πάντα σε αυτές τις δύο βάσεις συνομιλούσαμε και το ΔΝΤ θα παραμείνει πιστό στους κανόνες του» υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ίδια πρόσθεσε πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οξεία κρίση και χρειάζεται άμεση απόκριση από τους διεθνούς πιστωτές και τους εταίρους, ενώ όσον αφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε πως «έχει ανεξόφλητες οφειλές», καθώς και ότι «το χρέος είναι μη διατηρήσιμο και πρέπει να τύχει αναδιάρθρωσης».

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές: Οι αιχμές Αννίτας, ο εκνευρισμός Νικόλα, η πίεση Οδυσσέα και η «Βουλή εθνικής ενότητας» του Φειδία

Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές: Οι αιχμές Αννίτας, ο εκνευρισμός Νικόλα, η πίεση Οδυσσέα και η «Βουλή εθνικής ενότητας» του Φειδία

Μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο εισέρχεται στην πιο κρίσιμη και πιο φορτισμένη φάση της προεκλογικής περιόδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE