ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη o ύποπτος που αναζητείτο για κλοπή χρηματικού ποσού στη Λεμεσό - Ψάχνουν και δεύτερο άτομο

Συνελήφθη o ύποπτος που αναζητείτο για κλοπή χρηματικού ποσού στη Λεμεσό - Ψάχνουν και δεύτερο άτομο

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, ύποπτος που αναζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής με τέχνασμα, μεγάλου χρηματικού ποσού, που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στη Λεμεσό. Εναντίον του υπόπτου προέκυψαν στοιχεία και για τη διάπραξη δεύτερης κλοπής με τέχνασμα, μεγάλου χρηματικού ποσού, που διαπράχθηκε την ίδια μέρα, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, για την οποία η Αστυνομία αναζητεί και δεύτερο ύποπτο.

Τις φωτογραφίες των δύο αναζητούμενων υπόπτων έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Ο ένας από τους δύο υπόπτους, εντοπίστηκε σήμερα, στην περιοχή της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, από μέλη της Αστυνομίας, που προχώρησαν στη σύλληψη του, με δικαστικό ένταλμα. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 46 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων κλοπής.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, την περασμένη Τετάρτη, ο 46χρονος μετέβη σε κατάστημα στη Λεμεσό, όπου ζήτησε από εργαζόμενο να του ανταλλάξει χρηματικό ποσό ύψους 10,000 δολαρίων Αμερικής, σε ΕΥΡΩ. Ο ύποπτος παρέδωσε στον εργαζόμενο στο κατάστημα, δέσμη με 99 χαρτονομίσματα των 100 και δύο των 50 δολαρίων. Κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των χρημάτων, ο ύποπτος ζήτησε πίσω τα χρήματά του με σκοπό να τα ελέγξει ξανά. Ξεγελώντας στη συνέχεια τον εργαζόμενο στο κατάστημα, ο ύποπτος του έδωσε άλλη δέσμη χρημάτων, που αποτελείτο από 98 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και δύο των 50 δολαρίων, αποκομίζοντας κέρδος ύψους πέραν των 9,500 ΕΥΡΩ που του έδωσε ο εργαζόμενος για την ανταλλαγή των δολαρίων.

Δεύτερος ύποπτος άντρας, μετέβη την ίδια μέρα σε κατάστημα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπου ζήτησε από εργαζόμενο, όπως του ανταλλάξει χρηματικό ποσό ύψους 5,500 δολαρίων Αμερικής, σε ευρώ, παραδίδοντας του μια δέσμη χρημάτων, που αποτελείτο από 54 χαρτονομίσματα των 100 και δύο των 50 δολαρίων. Κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των χρημάτων, ο ύποπτος ζήτησε από τον υπάλληλο πίσω τα χρήματά του, με σκοπό να τα ελέγξει ξανά. Στη συνέχεια ο ύποπτος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αντικατέστησε τη δέσμη 5,500 δολαρίων που αρχικά είχε δώσει στον εργαζόμενο, με άλλη δέσμη που αποτελείτο από 54 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου και δύο χαρτονομίσματα των 50 δολαρίων. Κρατώντας τη δέσμη 5,500 δολαρίων, ο ύποπτος αποκόμισε κέρδος ύψους 4,500 ευρώ περίπου, που του έδωσε για την ανταλλαγή των δολαρίων ο εργαζόμενος στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της δεύτερης υπόθεσης κλοπής που διαπράχθηκε στην Αμμόχωστο, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 46χρονου υπόπτου που είχε μεταβεί στο κατάστημα στη Λεμεσό και με το ίδιο τέχνασμα κατάφερε να κλέψει το χρηματικό ποσό των περίπου 9,500 ευρώ. Με τον εντοπισμό του σήμερα στη Λευκωσία, αυτός συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, με την Αστυνομία να εξακολουθεί να αναζητεί τον δεύτερο ύποπτο.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου και το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top