Νιγηριανή κυβέρνηση: Οδηγία προς τους πολίτες της να μην επισκέπτονται τα κατεχόμενα -«Κάθε μέρα δολοφονούνται φοιτητές μας»

Νιγηριανή κυβέρνηση: Οδηγία προς τους πολίτες της να μην επισκέπτονται τα κατεχόμενα -«Κάθε μέρα δολοφονούνται φοιτητές μας»

Η Νιγηριανή κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στα κατεχόμενα «αφού δεν μπορεί να τους προστατεύσει», σύμφωνα με σημερινά δημοσίευματα στον τ/κ Τύπο.

Με τον τίτλο «Αυτό μας έλειπε!» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βατάν» γράφει ότι κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων η ειδική σύμβουλος του προέδρου της Νιγηρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Αμπίκε Νταμπίρι-Ερέουα ανάφερε ότι, «πριν επισκεφτείτε την βόρεια Κύπρο να το σκεφτείτε δύο φορές. Εκεί για τους Νιγηριανούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εκεί κάθε μέρα δολοφονούνται φοιτητές μας».

Είπε ακόμα ότι μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί για να μπορεί η Νιγηριανή κυβέρνηση να επιβλέπει τις έρευνες αλλά και τη διαδικασία ενώπιον των «δικαστηρίων» για τους δολοφονηθέντες Νιγηριανούς φοιτητές στα κατεχόμενα.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE