Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Με τον τίτλο «Αυτό μας έλειπε!» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βατάν» γράφει ότι κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων η ειδική σύμβουλος του προέδρου της Νιγηρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Αμπίκε Νταμπίρι-Ερέουα ανάφερε ότι, «πριν επισκεφτείτε την βόρεια Κύπρο να το σκεφτείτε δύο φορές. Εκεί για τους Νιγηριανούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εκεί κάθε μέρα δολοφονούνται φοιτητές μας».
Είπε ακόμα ότι μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί για να μπορεί η Νιγηριανή κυβέρνηση να επιβλέπει τις έρευνες αλλά και τη διαδικασία ενώπιον των «δικαστηρίων» για τους δολοφονηθέντες Νιγηριανούς φοιτητές στα κατεχόμενα.
AΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις