ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Η Αμμόχωστος είναι ο φάρος της λύσης»

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Η Αμμόχωστος είναι ο φάρος της λύσης»

Στη Μεσαιωνική Αμμόχωστο και το Βαρώσι στην κατεχόμενη Κύπρο μετέβη την Κυριακή, 28 Αυγούστου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος παραμένει ο φάρος της λύσης του Κυπριακού.

Νωρίς το πρωί ο Αχιλλέας Δημητριάδης έκανε περιδιάβαση στη Μεσαιωνική Αμμόχωστο, την οποία χαρακτήρισε ένα «ανοιχτό μουσείο Ιστορίας». Η περιδιάβαση περιέλαβε τα τείχη και τους προμαχώνες, τον πύργο του Οθέλλου, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό καθώς και εκκλησίες από άλλα χριστιανικά δόγματα. Ιστορικές περιγραφές έκανε η Καίτη Οικονομίδου.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης υποστηρίζει ότι η εντός των τειχών Μεσαιωνική πόλη πρέπει να ανακηρυχθεί μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ και χαιρέτισε το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο Α. Δημητριάδης πήγε στο Βαρώσι όπου κυριαρχεί η εικόνα των εγκαταλειμμένων κτιρίων της πόλης - φάντασμα. Μια εικόνα που φέρνει στον Αχιλλέα Δημητριάδη ισχυρές μνήμες από την παιδική του ηλικία.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αμμόχωστος είναι ο φάρος της λύσης και υποστήριξε ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, η ανοικοδόμηση του Βαρωσιού να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ: «Με σοβαρή δουλειά, πείσμα και θέληση μπορούμε να το πετύχουμε. Πρώτα όμως να ανακτίσουμε την αξιοπιστία μας. Με τα δύο κλειδιά – το φυσικό αέριο και την Ευρωτουρκική σχέση – να πείσουμε ότι μάς ενδιαφέρει η λύση».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top