ΚΥΠΡΟΣ

Α. Αριστοτέλους: «Με πολλή προσπάθεια και σκληρή δουλειά έχει επιτευχθεί η ανατροπή των στερεοτύπων»

Α. Αριστοτέλους: «Με πολλή προσπάθεια και σκληρή δουλειά έχει επιτευχθεί η ανατροπή των στερεοτύπων»

Τα τελευταία οκτώ χρόνια διευθύνει το σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας και το σημαντικότερο πράγμα, που έχει μάθει, είναι η αναζήτηση της καλύτερης έκδοσης του εαυτού της.

Μιλώντας στην κάμερα του InBusiness TV, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, εξηγεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια ήταν όταν ανέλαβε, καθώς τότε ίσχυε το τιμωρητικό μοντέλο με σοβαρές, κατά την ίδια, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση του τότε οικοδομήματος των φυλακών και στην εξαθλίωση των ανθρώπων, που ζούσαν και εργάζονταν εκεί.

Η ίδια επισημαίνει ότι με πολλή προσπάθεια, ομαδική και σκληρή δουλειά, έχει επιτευχθεί η ανατροπή των στερεοτύπων και η δημιουργία ενός σωφρονιστικού συστήματος, το οποίο αποτελεί σήμερα πρότυπο, στις χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Διευθύντρια των Φυλακών εξηγεί ότι καλείται, μαζί με τους συνεργάτες της, να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπους που ζουν στις φυλακές, προσπαθώντας να μπει στη θέση και τα παπούτσια τους. Συγκεκριμένα στις φυλακές βρίσκονται άνθρωποι, που προέρχονται από 68 διαφορετικές χώρες με διαφορετικές νοοτροπίες και διαφορετικά προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, όλη η προσπάθεια ανατροπής της όλης κατάστασης στις φυλακές, is like falling in love, γι’ αυτό θα πρέπει καθημερινά να εργάζεται κανείς σκληρά για να διατηρήσει την αγάπη για τον οργανισμό.

Η συμβουλή της Άννα Αριστοτέλους προς όλους τους ανθρώπους είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους, να θέτουν στόχους και να είναι συνεπείς στις αρχές και τις αξίες τους.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

Από InBusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top