ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστατωμένος με το περιστατικό επίθεσης Τούρκων στρατιωτών σε Ελληνοκύπριο ο κοινοτάρχης Δένειας – Τα βάζει με τα Ηνωμένα Έθνη

Αναστατωμένος με το περιστατικό επίθεσης Τούρκων στρατιωτών σε Ελληνοκύπριο  ο κοινοτάρχης Δένειας – Τα βάζει με τα Ηνωμένα Έθνη

Αναστατωμένος φαίνεται ο κοιντάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου, όταν Τούρκοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε Ελληνοκύπριο γεωργό στην νεκρά ζώνη. Πιο συγκεκριμένα, Τούρκοι στρατιώτες προτάσσοντας όπλα, τον κάλεσαν να απομακρυνθεί και μάλιστα ένας εξ αυτών όπλισε το όπλο του, για εκφοβισμό.

Σε δηλώσεις του στην Κρατική Τηλεόραση, ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, είπε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στην περιοχή και τα Ηνωμένα Έθνη δεν τους δίνουν καμία απάντηση στο αίτημά τους με σκοπό να υπάρχει μόνιμη παρουσία τους στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτου δήλωσε πως οι Τούρκοι μπαίνουν στη Νεκρή Ζώνη με τα όπλα λες και δεν υπάρχουν Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν τη τάξη, και το προτάσσουν στο γεωργό, ο οποίος προσπαθεί να καλλιεργήσει τη γη του.

Σημείωσε παράλληλα ότι όσοι καλλιεργούν χωράφια στη Νεκρή Ζώνη παίρνουν άδεια από τα Ηνωμένα Έθνη και τόνισε ότι τα χωράφια που φαίνονται στο βίντεο τα καλλιεργούν νόμιμα οι Ελληνοκύπριοι.

Όπως εξήγησε όσοι, στο οποίο αναγράφεται ποια χωράφια θα καλλιεργούν, μέχρι που μπορούν να καλλιεργήσουν. «Υπάρχει η άδεια. Φαίνεται και στα βίντεο, τα χωράφια αυτά τα θέρισαν οι Ε/κ, πριν 15 με 20 ημέρες. Είναι τα χωράφια που νόμιμα καλλιεργούν οι Ε/κ».

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς όπως είπε κάνουν μια περιπολία πρωινή με ελικόπτερο και μια με αυτοκίνητο τονίζοντας χαρακτηριστικά «Όταν συμβεί ένα περιστατικό, εάν είναι εκεί θα το δουν».

Προσπάθησαν από χθες να επικοινωνήσουν με τα Ηνωμένα Έθνη, ωστόσο δεν τα κατάφεραν όπως δήλωσε, ενώ επικοινώνησε μαζί τους ο κτηνοτρόφος, αλλά όπως είπε «μέχρι τώρα δεν είχαμε καμιά ενημέρωση», εκφράζοντας την ίδια ώρα την ανησυχία του καθώς όπως ανέφερε αρκετές φορές στο παρελθόν ζήτησε να γίνονται μόνιμα περιπολίες στη περιοχή από Ηνωμένα Έθνη, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.

Δείτε εδώ όσα είπε: 

Όπως γράψαμε και σε χθεσινό μας δημοσίευμα, βίντεο καταγράφει την στιγμή που Τούρκοι ένοπλοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο, στην Νεκρή Ζώνη στη Δένεια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top