ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη €50 εκατ. για την Τράπεζα Κύπρου το εξάμηνο, απόδοση ενσώματων κεφαλαίων 10% από το 2023

Κέρδη €50 εκατ. για την Τράπεζα Κύπρου το εξάμηνο, απόδοση ενσώματων κεφαλαίων 10% από το 2023

Κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €50 εκατομμυρίων ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου για το πρώτο εξάμηνο του 2022, επαναβεβαιώνοντας την πρόθεσή της για διανομή μερίσματος από το 2023 και μετέπειτα, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς και υπό τη λήψη εποπτικών εγκρίσεων.

Στον απόηχο της απόρριψης της μη δεσμευτικής προσφοράς από την Lone Star ύψους €1,51 ανά μετοχή, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, τόνισε πως η πρόοδος του συγκροτήματος «γίνεται αντιληπτή».

Ο κ. Νικολάου είπε πως η τράπεζα αναβάθμιζε εκ νέου τον στόχο για την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) στο 10% από το 2023, ενώ τώρα η απόδοση βρίσκεται στο 7,3%.

«Η πρόοδός μας γίνεται αντιληπτή», είπε, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΣ της τράπεζας απέρριψε τις τρεις προτάσεις της Lone Star εκφράζοντας «την εμπιστοσύνη του στη στρατηγική και τις προοπτικές μας».

«Παραμένουμε ξεκάθαρα επικεντρωμένοι στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας και με τη σημερινή αναβάθμιση των στόχων μας τώρα αναμένουμε να επιτύχουμε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 10% από το 2023 και μετέπειτα, θέτοντας τις βάσεις για ουσιαστική διανομή μερισμάτων από το 2023 και μετέπειτα, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς και υπό τη λήψη εποπτικών εγκρίσεων», τόνισε.

Ο κ. Νικολάου είπε πως έπειτα από το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και τη μείωση του δικτύου καταστημάτων η τράπεζα έχει πετύχει πλήρως όλους τους στόχους εξορθολογισμού της λειτουργίας της τράπεζας και μείωση του ρίσκου στον ισολογισμό της.

Tα κέρδη μετά τη φορολογία ανήλθαν στα €50 εκατ. το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με €1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και πριν τα μη-επαναλαμβανόμενα στοιχεία ύψους €59 εκατ.

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο 5,7% από 6,5% το πρώτο τρίμηνο με την οργανική μείωση των ΜΕΔ κατά €74 εκατ., ενώ ο νέος δανεισμός ανέβηκε στο €1,2 δις.

Ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) της τράπεζας το πρώτο μισό του 2022 διαμορφώθηκε στο 14.2%, ενώ ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας διαμορφώθηκε στο 19.3%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top