ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προεκλογική τροχιά τα επιτελεία- Aπόψε το πρώτο debate

Σε προεκλογική τροχιά τα επιτελεία- Aπόψε το πρώτο debate

Σε ρυθμούς εκλογών μπαίνουν σιγά σιγά τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων μετά την ανάπαυλα των διακοπών και ο χρόνος πλέον αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση του 2023.

Ο Σεπτέμβριος αναδεικνύεται σε καθοριστικό μήνα γιατί ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία της τελικής φάσης της προεκλογικής εκστρατείας. Χρονικά είναι κομβικό σημείο της εκλογικής μάχης, γιατί χαράζεται η πορεία για την κορύφωση της καμπάνιας, σε πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Οι δημοσκοπήσεις που θα διεξάγονται από εδώ και πέρα θεωρούνται πιο αντιπροσωπευτικές, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τα λάθη…απαγορεύονται και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αστοχίες.

Στα επιτελεία των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας επικρατεί κινητοποίηση. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ετοιμάζεται για την προεκλογική συγκέντρωση που οργανώνουν στη Λευκωσία την ερχόμενη Τρίτη στο ξενοδοχείο Hilton, οι φίλοι και υποστηρικτές του, θέλοντας να σταλεί ηχηρό μήνυμα δύναμης. Θα ακολουθήσει παρόμοια συγκέντρωση στη Λεμεσό, ενώ έχουν ήδη γίνει συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα κάνει πρεμιέρα με την εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή στο Σπίτι της Συνεργασίας, για την πράσινη διακυβέρνηση. Το επιτελείο Μαυρογιάννη προγραμματίζει επίσης μια σειρά από εκδηλώσεις στο πλαίσιο της σύνταξης του προεκλογικού του προγράμματος, το οποίο θα αρχίσει να παρουσιάζει εντός Σεπτεμβρίου.

Από το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου αρχίζει την παρουσίαση του προγράμματός του και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα κάνει αρχή με τις πολιτικές του θέσεις για την παιδεία, υπό το φως και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το επιτελείο Χριστοδουλίδη ετοιμάζει ένα γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και περιοδεία του ανεξάρτητου υποψήφιου σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, με έμφαση την ύπαιθρο. Προγραμματίζονται επίσης μεγάλες συγκεντρώσεις φίλων και υποστηρικτών σε όλες τις πόλεις.

Πρώτη τηλεμαχία

Ο Σεπτέμβρης μπαίνει με την πρώτη προεκλογική τηλεοπτική συζήτηση στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης. Αβέρωφ Νεοφύτου, Γιώργος Κολοκασίδης και Μάριος Ηλιάδης θα κάνουν πρεμιέρα στις τηλεοπτικές συζητήσεις στο ΡΙΚ. Θα ακολουθήσει η συζήτηση στις 8 Σεπτεμβρίου με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Χρίστο Χρίστου και Χριστόδουλο Πρωτοπαπά. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν οι Ανδρέας Μαυρογιάννης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Αχιλλέας Δημητριάδης, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χρίστος Χρίστου. Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, συμφώνησαν κατ᾽αρχήν σε debate στις 6 Οκτωβρίου. Η σπουδή του ΡΙΚ να οργανώσει debate από τον Σεπτέμβριο προκάλεσε την ενόχληση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι προγραμματίζουν παρόμοιες εκπομπές από τον Οκτώβριο. Εν πάση περιπτώσει, είναι προφανές ότι ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων και τηλεοπτικών συζητήσεων σε μια μακρά προεκλογική, μάλλον θα κουράσει τους υποψήφιους αλλά και τους πολίτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top