ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαδικτυακή απάτη μέσω ιστοσελίδων τύπου marketplace - Τι να προσέξετε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαδικτυακή απάτη μέσω ιστοσελίδων τύπου marketplace - Τι να προσέξετε

Συνεχίζει να γίνεται δέκτης αρκετών καταγγελιών η Αστυνομία, από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη σχετική με πώληση προϊόντων μέσω ιστοσελίδες διαδικτυακών αγορών τύπου marketplace. Πρόκειται ουσιαστικά για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου στις οποίες οι πολίτες προτίθενται να πωλήσουν τα προϊόντα τους.

Συγκεκριμένα, οι παραπονούμενοι πωλητές, ανέφεραν ότι μετά την ανάρτηση της αγγελίας πώλησης των προϊόντων τους στις διάφορες ιστοσελίδες, επιτήδειοι με πρόθεση να τους ξεγελάσουν επέδειξαν ενδιαφέρον και προβαίνουν στη δήθεν αγορά των αγαθών αποστέλλοντας εικονική απόδειξη εμβάσματος χρηματικού ποσού σε λογαριασμό IBAN του πωλητή.

Στις πλείστες περιπτώσεις, οι υποτιθέμενοι αγοραστές, “καταθέτουν” ποσό μεγαλύτερο από το τίμημα του προϊόντος και στη συνέχεια ζητούν επιστροφή της διαφοράς πίσω στον αγοραστή. Με αυτό τον τρόπο, ξεγελούν τους πωλητές και προβαίνουν στην επιστροφή χρημάτων, μίας εικονικής αγοράς για την οποία στην πραγματικότητα ουδέποτε έγινε έμβασμα του ποσού, εξασφαλίζοντας έτσι χρήματα με ψευδείς παραστάσεις.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους περιπτώσεις (κυρίως από ενδιαφερόμενους αγοραστές από το εξωτερικό) και να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε πληρωμή ποσού. Είναι προτιμότερο να έχουν όσο το δυνατό επαφή με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή και αν έχει γίνει πράγματι πληρωμή, να αναμένουν ώστε το ποσό να ξεκαθαρίσει.

Το κοινό μπορεί να συμβουλεύεται την Αστυνομία για τέτοιου είδους απάτες μέσω των επίσημων σελίδων της Αστυνομίας www.police.gov.cy, www.cypruspolicenews.com και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.cy και για υποβολή παραπόνων να επισκέπτεται τα κατά Επαρχία Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE