ΥΓΕΙΑ

Πώς να επαναφέρουμε το δέρμα μας μετά τις διακοπές - Τι πρέπει να κάνουμε

Πώς να επαναφέρουμε το δέρμα μας μετά τις διακοπές - Τι πρέπει να κάνουμε

Οι διακοπές μας αποχαιρετούν σιγά-σιγά και με την έναρξη της νέας σεζόν, πάντα αναζητάμε λίγη αναζωογόνηση στο δέρμα μας μετά την έκθεσή του στον ήλιο το προηγούμενο διάστημα. Τι κάνουμε, λοιπόν;

Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη Α

Αν δεν βρίσκεστε σε περίοδο εγκυμοσύνης, η ρετινόλη είναι κάτι που πρέπει να μπει στο beauty πρόγραμμά σας για μείωση της ζημιάς στο δέρμα. Η ρετινόλη είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α και η δράση της είναι να προωθεί την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση, βοηθώντας έτσι στην καλύτερη υγεία του δέρματος και καταπολεμώντας όλα τα σημάδια των βλαβών της ηλιακής ακτινοβολίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με το χρώμα, τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας αλλά και στην ομοιομορφία της, αντιμετωπίζοντας τις πανάδες. Κάνει το δέρμα πο απαλό και μπορεί επίσης να δράσει κατά των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ένα αρνητικό της, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ερυθρότητα και ξηρότητα, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Γι’ αυτό, ξεκινήστε τη χρήση της 1-2 φορές την εβδομάδα και έπειτα αυξήστε τη συχνότητα αν δεν παρουσιάζετε ερεθισμούς.

Στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα προϊόντα ρετινόλης, τα οποία ποικίλλουν σε υφή και ένταση (γενικότερα, η ρετινόλη που συνταγογραφείται είναι πιο ισχυρή), οπότε θα πρέπει να μιλήσετε με ειδικό για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι η ρετινόλη είναι φωτοευαίσθητο συστατικό και η χρήση αντιηλιακού είναι επιβεβλημένη.

Δοκιμάστε λέιζερ για τα σημάδια

Το λέιζερ είναι μια ακόμη αποτελεσματική θεραπεία για τα σημάδια που προκαλεί στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία και υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις. Αν πρόκειται, για παράδειγμα, για τη μείωση πανάδων, το λέιζερ στοχεύει στη μελανίνη και φέρνει αποτέλεσμα. Ο ήλιος, όμως, δεν προκαλεί μόνο πανάδες, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένα αγγεία γύρω από τη μύτη και στο μέσο του προσώπου, καθώς διασπά το κολλαγόνο που υποστηρίζει αυτά τα αγγεία, με αποτέλεσμα να σπάνε και να έχουμε ερυθρότητα στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται διαφορετική θεραπεία λέιζερ, προκαλώντας ελεγχόμενο και πολύ μικρό τραυματισμό στο δέρμα, κάτι που μπορεί να αντιστρέψει εν τέλει τη βλαβερή επίδραση των UV ακτίνων. Η θεραπεία αυτή ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αποκατάστασης στο δέρμα και συμβάλλει σε φρέσκα, υγιή κύτταρα και κολλαγόνο.

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο, για να σας καθοδηγήσει για την καλύτερη επιλογή για εσάς.

*Extra tip: Επειδή το καλοκαίρι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν τελειώνει έτσι εύκολα κι επειδή η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη όλο το χρόνο, μην ξεχνάτε ποτέ το αντιηλιακό σας.

ΠΗΓΗ: clickatlife

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top