Νεκρά παιδιά από εκρήξεις στην Ουκρανία - «Οι Ρώσοι σκότωσαν 9χρονο»

Νεκρά παιδιά από εκρήξεις στην Ουκρανία - «Οι Ρώσοι σκότωσαν 9χρονο»

Αρκετά παιδιά σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων και κακού χειρισμού πυρομαχικών, ανακοίνωσαν χθες ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Στη Ζελενοντόλσκ, οι Ρώσοι σκότωσαν 9χρονο παιδί», ανέφερε ο επικεφαλής των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, μέσω Telegram. Συνολικά, κάπου δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυραυλικές επιθέσεις, οι περισσότεροι σοβαρά, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκαν επίσης, πυραυλικές επιθέσεις στη Μικολάιφ (νότια) όπου 8χρονο παιδί φέρεται να σκοτώθηκε και άλλα δύο παιδιά και δύο ενήλικοι τραυματίστηκαν.

Στην περιφέρεια Τσερνίχιβ (βόρεια), οι αρχές έκαναν λόγο για πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού που είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αρκετά κτίρια.

Στην ίδια περιοχή, αμέλεια ουκρανού στρατιωτικού είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν παιδιά. Εκτοξευτήρας χειροβομβίδων πυροδοτήθηκε κατά λάθος σε έκθεση όπλων στην πρωτεύουσα της Τσερνίχιβ. Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά 2 ως 12 ετών, τραυματίστηκαν.

Η εισαγγελία διενεργεί έρευνα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.