ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κίτι ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας

Στο Κίτι ο Νίκος Χριστοδουλίδης -  Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας

Την κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας Κίτι, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ανάμεσα σε αλλά, ο κ. Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον σύνδεσμο παραγωγών ΣΕΔΙΓΕΠ Λύσης, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και ο αγροτικός τομέας. Πιο συγκεκριμένα, αντηλλάγησαν απόψεις, για τον τρόπο καθορισμού της τιμής των προϊόντων, το θέμα της εξαγωγής προϊόντων στο εξωτερικό, τις σχετικές επιδοτήσεις από ΚΟΑΠ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και των τιμών στο πετρέλαιο και τα λιπάσματα, την εργοδότηση υπαλλήλων από τρίτες χώρες, κ.α.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στην διαχρονική σημασία του πρωτογενούς τομέα στην κυπριακή οικονομία και την ανάγκη ενίσχυσης του μέσα από την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων που να καθιστούν την επαγγελματική ενασχόληση με τον τομέα ελκυστική, αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και την αγροτεχνολογία.

Όπως σημείωσε, ο πρωτογενής τομέας, είναι ένα από τα θέματα που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές του προεκλογικού του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει σχετικές δράσεις τόσο για την ενίσχυσή του, όσο και για την ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών, ώστε να καταστούν πόλος έλξης από νεαρά ζευγάρια και οικογένειες και για μόνιμη εγκατάσταση και για απασχόληση, μέσα από προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη τις βασικές ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top