Υπό πενθήμερη κράτηση τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση πλαστοπροσωπίας

Υπό πενθήμερη κράτηση τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση πλαστοπροσωπίας

Υπόθεση πλαστοπροσωπίας και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, διερευνά η Αστυνομία, στην Πάφο, μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων.

Γύρω στις 10π.μ. χθες, τέσσερα πρόσωπα, παρουσιάστηκαν ως οικογένεια στο Αεροδρόμιο Πάφου, με σκοπό να ταξιδέψουν προς χώρα της Ευρώπης. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, δύο από τα πιο πάνω πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, παρουσίασαν για έλεγχο γνήσια διαβατήρια τα οποία, όπως διαπιστώθηκε τους ανήκαν. Τα άλλα δύο πρόσωπα, παρουσίασαν διαβατήρια, τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν γνήσια, ωστόσο στην φωτογραφία απεικόνιζαν άλλα πρόσωπα.

Από περαιτέρω εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας των πιο πάνω προσώπων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 23 ετών και άνδρα, ηλικίας 28 ετών. Ως εκ τούτου και οι δύο συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από τη συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον των άλλων δύο προσώπων, ηλικίας 47 και 46 ετών, σχετικά με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόου τρίτης χώρας, στη Δημοκρατία. Εναντίον

τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρωί σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE