ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος – Ποιο το ποσό επιχορήγησης για τον Σεπτέμβρη

Τέλος στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος – Ποιο το ποσό επιχορήγησης για τον Σεπτέμβρη

«Ανάσα» για τους καταναλωτές είναι η μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», αναφέρει πως οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλες τις χώρες κυρίως λόγω του πολέμου.  

«Η πολιτεία πρόσφατα εξήγγειλε νέα μέτρα. Θα υπάρχει επιδότηση με κλιμακωτό τρόπο στη βάση της κατανάλωσης των πελατών, όχι μόνο στους οικιακούς πελάτες αλλά και στις μικρές βιομηχανικές, εμπορικές επιχειρήσεις και στη διατίμηση για άρδευση», είπε συγκεκριμένα.

«Θα επιχορηγούνται έως και 800 κιλοβατώρες για μια διμηνία. Οι πρώτες 800 κιλοβατώρες θα έχουν επιδότηση της αύξησης της τιμής που προκύπτει στο καύσιμο από τον Ιούνιο και μετά μέχρι το 85%. Στις επόμενες 200 κιλοβατώρες θα επιδοτείται η αύξηση στο 75% και στις επόμενες 200 στο 50%. Άρα πέραν των 800 κιλοβατώρων δεν θα υπάρχει επιδότηση», εξήγησε.

Θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα με σκοπό να γίνει πιο ξεκάθαρο το θέμα της επιδότησης σημείωσε ότι «ένα οικιακός πελάτης θα πάρει το λογαριασμό του το μήνα Σεπτέμβρη και θα έχει μια επιδότηση της τάξης του 68 ευρώ περίπου και θα αναγράφεται ξεκάθαρα στο λογαριασμό»

«Τα τιμολόγια του μήνα Σεπτεμβρίου θα είναι μειωμένα κατά 14% περίπου σε σχέση με ένα μήνα προηγουμένως και αυτό οφείλεται στα μέτρα που εφάρμοσε η πολιτεία», τόνισε.

Καταλήγοντας η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, επισήμανε ότι αυτό το ποσοστό ισχύει για τον Σεπτέμβρη.

«Τον Οκτώβρη θα υπάρχει με τον ίδιο τρόπο επιδότηση. Θα συνεχίσει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Κάθε μήνα γίνεται και αναπροσαρμογή της τιμής καυσίμου, έτσι ανάλογα με την αναπροσαρμογή θα γνωρίζουμε και το ποσό που θα γίνεται η επιχορήγηση», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top