ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελίες για παράνομη λειτουργία των ασφαλτικών στο Δάλι - Δείτε φωτογραφίες

Καταγγελίες για παράνομη λειτουργία των ασφαλτικών στο Δάλι - Δείτε φωτογραφίες

Έντονη ανησυχία εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για σοβαρές καταγγελίες, που αφορούν παράνομη λειτουργία των ασφαλτικών εργοστασίων στο Δάλι, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι περίοικοι έχουν προβεί σε καταγγελία στον τοπικό αστυνομικό σταθμό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζει έντονη ανησυχία για τις καταγγελίες των κατοίκων ότι το εργοστάσιο παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στη περιοχή Γερίου συνεχίζει να λειτουργεί περιστασιακά παρά το δικαστικό διάταγμα (φωτογραφίες).

Οι περίοικοι έχουν προβεί - σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε - σε καταγγελία στον τοπικό αστυνομικό σταθμό.

Απορρίπτουμε κάθε ιδέα για συνέχιση της ρύπανσης και της οχληρίας στην περιοχή του Δήμου Ιδαλίου από τα ασφαλτικά εργοστάσια. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει εκδοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ενδιάμεσο διάταγμα για αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων γιατί έκρινε βάσιμες τις καταγγελίες των κατοίκων για επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο - όπως και πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο αποφάσισε για το Μιτσερό - έκρινε ότι η υγεία και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων είναι υπέρτατο αγαθό που δεν μπορεί να υποχωρήσει ενώπιον του οποιουδήποτε οικονομικού κόστους.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να συμμορφωθούν με την ουσία και το γράμμα των δικαστικών αποφάσεων. Η ρύπανση και η παρανομία δεν πρέπει να μετακομίζει, πρέπει να καταργείται οριστικά.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top