ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγρια καταδίωξη Βρετανών στρατιωτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο – Τους απείλησαν ότι δεν θα φύγουν από το νησί ζωντανοί

Άγρια καταδίωξη Βρετανών στρατιωτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο – Τους απείλησαν ότι δεν θα φύγουν από το νησί ζωντανοί

Το θέμα των μελών του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, που φαίνεται να προκάλεσαν ζημιά και να είχαν «κακή συμπεριφορά» στην παραλία «Γλαψίδες», στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μέσω της DailyMail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά δέκα βρετανούς, οι οποίοι κατηγορούνται από τις «κατοχικές αρχές» ότι ενεπλάκησαν σε βίαιη σύγκρουση με ντόπιους για φερόμενη καταστροφή δύο τζετ σκι, αρνήθηκαν να πληρώσουν τις ζημιές, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξή τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το αφεντικό της εταιρείας Watersports Cenk Akay, 39 ετών, ανέφερε στη Sun ότι οι Βρετανοί εκτός υπηρεσίας ήταν «αλαζονικοί, μεθυσμένοι και κακομαθημένοι αλλά και ντροπή για τον ΟΗΕ».

Ο κ. Akay είχε ζητήσει 4.300 λίρες για να επιδιορθώσει τη ζημιά στο τζετ σκι, αλλά οι Βρετανοί του είπαν ότι δεν είχαν αρκετά χρήματα μαζί τους για να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Ένας εκ των Βρετανών είπε στο ίδιο μέσο ότι «οργισμένοι τ/κ τους απείλησαν ότι δεν θα φύγουν από το νησί ζωντανοί». 

Ο Akay πρόσθεσε ότι «τους είχα προειδοποιήσει να κρατήσουν αποστάσεις με τα τζετ σκι για τη δική τους ασφάλεια αλλά με είχαν αγνοήσει και τα οδηγούσαν σαν τρελοί. Μετά τη σύγκρουση, αρνήθηκαν να μου δώσουν τα στοιχεία τους. Τότε χαμογέλασαν και μου είπαν ότι είμαστε στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα. Τους ζήτησαν να περιμένουν αλλά πήραν το όχημα τους και προχώρησαν προς το σημείο διέλευσης. Έτσι αναγκάστηκαν να τους καταδιώξω». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο οχήματα των Βρετανών καταδίωξε ομάδα τ/κ με τη ψευδοαστυνομία. Κάποια στιγμή ανέκοψαν το ένα όχημα και απείλησαν με μεταλλικό σωλήνα τους επιβαίνοντες.

Οι ερευνητές του ΟΗΕ διέταξαν άμεση έρευνα για το περιστατικό και έχουν προειδοποιήσει ότι «θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των μελών του ΟΗΕ, καθώς και σε βλάβη στο καλό όνομα του ΟΗΕ».

«Μετά την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης των ισχυρισμών ότι δύο μέλη του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο προκάλεσαν ζημιές και επεισόδια στην παραλία Γλαψίδες της Αμμοχώστου, ο Ερσίν Τατάρ διέταξε άμεση έρευνα για το θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας υπερασπίστηκε τους Βρετανούς στρατιώτες σε μια δήλωση στην οποία είπε συγκεκριμένα: «Είμαστε βέβαιοι ότι το προσωπικό της βρετανικής υπηρεσίας ενήργησε με τον κατάλληλο τρόπο καθ' όλη τη διάρκεια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top