Αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δημιουργεί η ακρίβεια, και κατ’ επέκταση τους «τσιμπημένους» λογαριασμούς, βρίσκονται οι καταναλωτές, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο.
Δημοσίευμα του Αμερικανικού περιοδικού TIME, με τίτλο «θα βαθύνει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη», έκανε λόγο για το «χειρότερο χειμώνα από εκείνον στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από το 1944 έως το 1945», ενώ ταυτόχρονα η αρθρογράφος τόνισε ότι, «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα».
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΤΙΜΕ: Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Η Ευρώπη δεν έχει δει τα χειρότερα ακόμα
Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», για τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματός Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ, κ. Αβραάμ Γεωργίου, ανέφερε πως, «οι καταναλωτές, έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες, λόγω των ψηλών λογαριασμών».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου υπάρχουν απλοί τρόποι, με τους οποίους μπορούν οι καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα:
1. Ψυγείο: Τα ψυγεία τα οποία είναι πιο παλιά, τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο από ένα καινούργιο, ενώ μπορούν να προσθέσει στους λογαριασμούς ακόμα και 100 ευρώ επιπλέον.
2. Πιεστικό του νερού: Πρέπει να ελέγχουμε τα πιεστικά του νερού που έχουμε σπίτι μας, αφού σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή, τότε αναγκάζεται να λειτουργεί συνέχεια
3. Κλιματιστικά: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε πόσους βαθμούς βάζουμε τα κλιματιστικά να δουλεύουν. Βαθμοί κάτω από 26 βαθμούς κελσίου, προσθέτουν στους λογαριασμούς ένα 5% με 7%, ίσως και 10%.
4. Πλυντήριο: Όπως και με τα κλιματιστικά, οι βαθμοί που βάζουμε να γίνει η πλύση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση. Τα καινούργια πλυντήρια, έχουν έξυπνα προγράμματα τα οποία μπορούν να κάνουν πολύ εξοικονόμηση.
5. Πρίζες: Πρέπει πάντα να κλείνουμε τους διακόπτες και τις πρίζες, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
6. Ηλεκτρικές συσκευές: Όπως και με τις πρίζες, οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να είναι πάντα κλειστές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, αφού είναι η κιλοβατώρα χρεώνεται 40 σεντς φέτος, σε σχέση με τα 20 σεντς που ήταν πέρσι.
7. Μετρητής ρεύματος: Παίρνοντας τον λογαριασμό που λάβαμε για το ρεύμα, μπορούμε να ελέγξουμε αν ο λογαριασμός είναι σωστός, είτε λάθος, με το να σημειώσουμε την ένδειξη που αναγράφεται και να τη συγκρίνουμε με αυτή που έχει ο μετρητής του σπιτιού μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις