ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/κ περιουσίες: Στη βουλή κατάλογος με ονόματα και διευθύνσεις κρατικών υπαλλήλων - Οσμή σκανδάλου στα Μανδριά

Τ/κ περιουσίες: Στη βουλή κατάλογος με ονόματα και διευθύνσεις κρατικών υπαλλήλων - Οσμή σκανδάλου στα Μανδριά

Στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής αναμένεται να πάει μετά από έξι μήνες ο κατάλογος με τα ονόματα των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, καθώς και τα ονόματα των μελών των συμβουλευτικών επιτροπών που έχουν στην κατοχή τους τουρκοκυπριακές περιουσίες.

Στόχος να διαπιστωθεί κατά πόσον όλοι αυτοί ευνόησαν τους εαυτούς τους αλλά και συγγενείς τους για την παραχώρηση τ/κ περιουσιών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» τον ονομαστικό κατάλογο ζήτησε με επιστολή του πριν έξι μήνες, από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Κέττηρος ζήτησε στον κατάλογο να καταγραφούν όλοι όσοι από τους εμπλεκόμενους αρνήθηκαν να αποκαλύψουν αν οι ίδιοι ή συγγενείς τους κατέχουν τ/κ περιουσίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα κληθούν στην Επιτροπή η Ελεγκτική Υπηρεσία καθώς και η Νομική Υπηρεσία «για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το κατά πόσον προκύπτει σύγκρουση συμφέροντος».

Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών είχε δεσμευτεί χθες στην συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων να αποστείλει τον σχετικό κατάλογο σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή μέχρι τις 11 το πρωί δεν είχε αποσταλεί. Όταν παραληφθεί, τα μέλη της Επιτροπής θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθεί.

Αποκαλυπτικός για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πάφου

Για σκάνδαλα με άρωμα προεδρικών εκλογών σε τουρκοκυπριακές περιουσίες στην κοινότητα Μανδριών έκανε λόγο πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου καταγγέλλοντας ότι περιουσίες Τουρκοκυπρίων που δεν μπορούσαν να πωληθούν, όχι μόνο άλλαξαν χέρια αλλά εντάχθηκαν και σε ζώνες ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του χθες σε δημοσιογράφους ο Φαίδωνας Φαίδωνος κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι «κάποια από τα τεμάχια αυτά πέρασαν στα χέρια πρώην κρατικών αξιωματούχων, που κατείχαν θέσεις κλειδιά».

Ο Δήμαρχος Πάφου κατήγγειλε επίσης ότι πρόσφατα παραχωρήθηκε το δικαίωμα υπενοικίασης προνομιακού τ/κ τεμαχίου στο οποίο στεγάζεται επιχείρηση από πρόσφυγα σε επιχειρηματία λίγες μέρες πριν από την κατάθεση νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τα θέματα.

Καταγγέλλει επίσης ότι «το ίδιο πρόσωπο εξασφάλισε προνομιακό εστιατόριο στην πλατεία Μαντριών για το οποίο έγινε καταγγελία και στην Αστυνομία για ένα ποσό 70 χιλιάδων ευρώ».

Κάλεσε όσους γνωρίζουν και κυρίως πρώην κρατικούς αξιωματούχους που κατείχαν θέσεις κλειδιά να τοποθετηθούν δημόσια, ενώ ζήτησε και από τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών υπηρεσιών την άμεση διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

Με πληροφορίες από Πολίτη, ΚΥΠΕ και taxidromos24.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top