ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ως Δαμέ»: Ποινική δίωξη αστυνομικών για τα επεισόδια - Στα δικαστήρια και πολίτες

«Ως Δαμέ»: Ποινική δίωξη αστυνομικών για τα επεισόδια - Στα δικαστήρια και πολίτες

Την ποινική δίωξη δύο μελών της Αστυνομίας για κατ’ ισχυρισμό χρήση υπέρμετρης βίας κατά πολιτών αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» θα ασκηθούν επίσης πειθαρχικές διώξεις για τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών, αλλά και για άλλους.

Οι δύο ένστολοι που θα κατηγορηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, φαίνονται σε βίντεο να καθηλώνουν στο έδαφος πολίτη για αρκετή ώρα, ο οποίος αιμορραγούσε.

Σημειώνεται πως στο πόρισμα ανεξάρτητων ανακριτών, δεν επιρρίπτονται ευθύνες για τη χρήση του Αίαντα, του ειδικού οχήματος ρίψης νερού για διάλυση των διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι από τη ρίψη νερού με μεγάλη πίεση είχε τραυματιστεί στο μάτι η νεαρή Αναστασία Δημητριάδη. Όπως κρίθηκε, η νεαρή όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες, είχαν προειδοποιηθεί για την επικείμενη χρήση του ειδικού οχήματος και ωστόσο δεν αποχώρησαν.

11 πολίτες υπό κατηγορία

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Χρίστου Ανδρέου στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», η Αστυνομία δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη ενημέρωση για τη δίωξη των αστυνομικών αλλά επιβεβαιώνει ότι υπάρχει διαδικασία για 11 πολίτες, η δικάσιμος κάποιων εκ των οποίων έχει οριστεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» οι 11 κατηγορούνται για οχλαγωγία, για παραβίαση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων λόγω της πανδημίας και γιατί δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες.

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια συνέβησαν κατά την εκδήλωση της κίνησης «Ώς Δαμέ» παρά το Πάρκο Κολοκάση στη Λευκωσία στις 13 Φεβρουαρίου του 2021.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top