ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδόσης Τσιόλας: «Ο Ελληνισμός αλληλέγγυος στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας»

Θεοδόσης Τσιόλας: «Ο Ελληνισμός αλληλέγγυος στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας»

Ο Ελληνισμός στο σύνολο του στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας, ανέφερε απόψε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας προσθέτοντας ότι η αναθεωρητική στάση και η νεοοθωμανική προσέγγιση της Τουρκίας σε όλα όσα αφορούν το Κυπριακό, αλλά και οι βλέψεις της σε βάρος της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής, δεν θα υπερισχύσουν ποτέ του διεθνούς δικαίου και ούτε θα γίνουν αποδεκτές.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης Λύσης» που διοργάνωσε απόψε ο Δήμος Λύσης στη Δρομολαξιά, ο κ. Τσιόλας είπε πως «δυστυχώς η περίοδος που διερχόμαστε έχει ως κύριο γνώρισμα την έξαρση της αδιαλλαξίας και της αρνητικότητας της τουρκικής πλευράς για την εξεύρεση μιας δίκαιης και κοινώς αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως είπε ο κ. Τσιόλας «η αναθεωρητική στάση και η νεοοθωμανική προσέγγιση της Τουρκίας σε όλα όσα αφορούν το Κυπριακό, αλλά και οι βλέψεις της σε βάρος της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής, δεν θα υπερισχύσουν όμως ποτέ του διεθνούς δικαίου και ούτε θα γίνουν αποδεκτές. Ο Ελληνισμός στο σύνολο του υπεραμύνεται της θέσης αυτής και στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας».

Επιμένουμε, συνέχισε, «στο δίκαιο των θέσεων μας. Επιμένουμε σε μια έντιμη, αξιοπρεπή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος και με σωφροσύνη και υπευθυνότητα αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής, την ενότητα του κράτους, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθερίων όλων των Κυπρίων προσβλέποντας στη μέρα που οι καμπάνες όλων των εκκλησιών μας θα ηχήσουν χαρούμενα στέλνοντας παντού το μήνυμα της υλοποίησης του διακαούς μας πόθου για τον τερματισμό του δράματος που βιώνει η πατρίδα μας».

Στην ομιλία του ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ακόμα ότι «σε όλους τους Λυσιώτες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια, κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ. Στο Σταυραετό του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου και τους άλλους λεβεντονιούς της Λύσης που πρόσφεραν τον εαυτό τους στο θυσιαστήριο της Κυπριακής ελευθερίας κατά τον ένδοξο αγώνα του 55-59, αλλά και στους πεσόντες, τους δολοφονηθέντες και τους αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής».

Σημείωσε επίσης πως είναι «βαρύ το τίμημα που πλήρωσε τότε η ηρωομάνα Λύση, η οποία καρτερικά αναμένει την ημέρα της δικής της ανάστασης. Περιμένει την ημέρα που θα ξανασφίξει στην αγκαλιά της τα παιδιά της, που τα σπίτια θα ανοίξουν και πάλι τα παράθυρά τους για να μπει φως, που οι αλάνες και τα σχολεία θα γεμίσουν παιδικά γέλια και οι εκκλησίες θα ξεχειλίσουν με πιστούς και ύμνους δοξαστικούς» είπε και πρόσθεσε πως «θα έρθει η στιγμή που θα φυσήξει παντού στο νησί μας ο άνεμος της ελευθερίας. Θα έρθει η στιγμή που θα δικαιωθούν οι θυσίες των ηρώων μας».

Ο Θεοδόσης Τσιόλας καλωσόρισε και απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της κυβέρνησης στις αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων με τη Λύση, Δήμων του Μητροπολιτικού και Ακριτικού Ελληνισμού, συγκεκριμένα των Δήμων Κιλκίς, Αυδήρων Ξάνθης, Λήμνου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού Αττικής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top