ΔΙΕΘΝΗ

Bloomberg: Τουλάχιστον μέχρι το 2025 η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Bloomberg: Τουλάχιστον μέχρι το 2025 η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η πίεση της Ευρώπης από την έλλειψη φυσικού αερίου λόγω της απώλειας του ρωσικού φυσικού αερίου θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2025, εκτιμούν στελέχη του τομέα ενέργειας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η απώλεια των ρωσικών αποθεμάτων φυσικού αερίου θα προκαλέσει ταχύτερη εξάντληση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου, όταν μειωθούν οι κλιματικές θερμοκρασίες τους επόμενους μήνες, και θα κάνει τη διαδικασία προετοιμασίας για τις επόμενες χειμερινές περιόδους ακόμη πιο δύσκολη, σύμφωνα με στελέχη του τομέα της ενέργειας, που προέβλεψαν ότι η πίεση στην Ευρώπη θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι 2025.

«Η Ευρώπη θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα τον επόμενο Χειμώνα», δήλωσε ο Niek Den Hollander, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού Uniper SE, σε ομιλία του στο συνέδριο Gastech στο Μιλάνο αυτή την εβδομάδα.

Εξάλλου, ο Ed Morse της αμερικανικής τράπεζας Citigroup Inc. δήλωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα είναι αυξημένες για ακόμη λίγο.

«Κάπου μεταξύ του 2025 και του 2027 θα δούμε τις τιμές στην Ευρώπη να επιστρέφουν εκεί που ήταν στις αρχές του 2021», δήλωσε ο Ed Morse, επικεφαλής του τομέα παγκόσμιων εμπορευμάτων της τράπεζας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το κύριο ζήτημα της Ευρώπης είναι η έλλειψη βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για το φυσικό αέριο που διοχετεύεται από τη Ρωσία, καθώς η νέα εξαγωγική ικανότητα LNG χρειάζεται περίπου τρία χρόνια για να κτιστεί.

Αυτό σημαίνει, όπως μεταδίδει, ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια οδυνηρή κατάσταση με τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αναγκάζονται να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top