ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ισχυρίζεται ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε περιοχές στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ισχυρίζεται ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε περιοχές στο Χάρκοβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε αρκετά εδάφη στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο ρώσων εισβολέων, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Αυτήν την εβδομάδα έχουμε καλά νέα από την περιφέρεια του Χαρκόβου», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές αναφερόταν, έκανε λόγο για «τοποθεσίες όπου επέστρεψε η ουκρανική σημαία».

Από την προηγούμενη εβδομάδα η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της επικράτειάς της και υποστηρίζει ότι σημειώνει επιτυχίες, ενώ στον αντίποδα η Ρωσία ισχυρίζεται ότι προκαλεί μεγάλες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η περιφέρεια του Χαρκόβου είναι εν μέρει υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τα αρχικά στάδια της εισβολής που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Η ομώνυμη πόλη -- η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ουκρανία -- έχει δεχθεί μπαράζ βομβαρδισμών, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα δεν κατάφεραν ποτέ να την καταλάβουν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top