ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα πάνω - Αυξήσεις μέχρι 40% στα κρέατα - Πόσα πάει το κοτόπουλο και το χοιρινό

Όλα πάνω - Αυξήσεις μέχρι 40% στα κρέατα - Πόσα πάει το κοτόπουλο και το χοιρινό

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με τις τιμές των κρεάτων δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κύπρου, Κώστας Λειβαδιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» στο ΡΙΚ, ο κ. Λειβαδιώτης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αυξήσεις σε όλα τα είδη κρέατος το τελευταίο διάστημα από 25 - 40%.

Συγκεκριμένα, το κοτόπουλο πωλείται από 4 μέχρι 5 ευρώ, το χοιρινό (με κόκκαλο ή κιμάς) από 6 - 7 ευρώ και το μοσχάρι (κόκκαλο ή κιμάς) από 10 - 11 ευρώ.

Μάλιστα σχολιάζοντας τις τιμές ο δημοσιογράφος Σταύρος Κυπριανού είπε πως ίσως είναι η κατάλληλα στιγμή να στραφούμε προς τη χορτοφαγία. Με ανάλογο ύφος, ο κ. Λειβαδιώτης είπε πως «θα αποτύχετε οικτρά» αφού και στα φθαρτά υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις, ίσως και μεγαλύτερες από τα κρέατα.

Ερωτηθείς εάν μπορεί να απορροφήσει η αγορά όλες αυτές τις ποσότητες κρέατος σε περίπτωση που οι κτηνοτρόφοι προχωρήσουν σε πολλαπλές σφαγές και ευθανασίες ζώων, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως «στην Κύπρο δεν έχουμε αυτάρκεια για τα κρέατα και εισάγουμε αρκετά από το εξωτερικό. Δεν θα έχει πρόβλημα η αγορά να τα απορροφήσει».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top