«Πυρά» ΑΚΕΛ σε Προδρόμου για αποβολές - «Αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου»

«Πυρά» ΑΚΕΛ σε Προδρόμου για αποβολές - «Αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου»

Θέση παίρνει το ΑΚΕΛ αναφορικά, με τις αποβολές διευθυντή σε μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας ενώ ταυτόχρονα, κάνει λόγο και για τη στάση που κράτησε ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρο0μος Προδρόμου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου».

Σε δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Κουκουμά, ανέφερε ότι, «το νέο περιστατικό σε συγκεκριμένο γυμνάσιο της Λάρνακας με πρωταγωνιστή και πάλι τον ίδιο διευθυντή προκαλεί αγανάκτηση. Ο διευθυντής αποφάσισε κατά την πρώτη μέρα του σχολείου, να αποβάλει, χωρίς καν να προηγηθεί η όποια σύσταση, δεκάδες μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου για το κούρεμά τους. Είναι ο ίδιος διευθυντής που πριν μερικούς μήνες δεν έδωσε απολυτήρια σε μαθητές γιατί δεν ενέκρινε την κόμμωσή τους κατά την τελετή αποφοίτησης. Οι πρακτικές αυτές είναι εξόφθαλμα αντιπαιδαγωγικές και έξω από το πνεύμα των ίδιων των σχολικών κανονισμών».

«Αυτές οι αυταρχικές πρακτικές και αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος στην προκλητική κάλυψη που τους δίνει ο Υπουργός Παιδείας, μέσα στο γενικότερο πνεύμα συντηρητισμού και ναφθαλίνης που διέπει την κυβέρνηση στα θέματα παιδείας και όχι μόνο. Η ίδια η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κατήγγειλε ότι ο Υπουργός δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή της σε σχέση με το περιστατικό κατά την περσινή τελετή αποφοίτησης του ίδιου σχολείου. Αυτή τη φορά, ο κ. Προδρόμου αρχικά, αρνήθηκε ότι επιβλήθηκαν αποβολές στους μαθητές. Στη συνέχεια, επιχείρησε να επιτεθεί στους οργανωμένους γονείς που αντέδρασαν. Και τέλος, έφτασε στο σημείο χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό να παραλληλίζει τα σχολεία με στρατόπεδα», σημείωσε.

«Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να κάνει το συνήγορο σε τέτοιες πρακτικές όπως του συγκεκριμένου διευθυντή, θα έπρεπε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας που δεν είναι οι τρίχες των μαθητών. Άλλα όταν ο Υπουργός Παιδείας εμφορείται με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και φαντάζεται σχολεία στρατόπεδα, είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου», κατέληξε ο κ. Κουκουμά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Η Κυβέρνηση επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της Υγείας, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε αρωγοί, συνεργάτες και κινητήρια δύναμη σε κάθε προσπάθεια που μετατρέπει τη γνώση σε θεραπεία και την ευαισθητοποίηση σε πράξη, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του Πάρκου Νικόλα Θεολόγου – Εις μνήμη των παιδιών που έφυγαν από καρκίνο, τα οποία έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Λακατάμεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE