ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΑΚΕΛ σε Προδρόμου για αποβολές - «Αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου»

«Πυρά» ΑΚΕΛ σε Προδρόμου για αποβολές - «Αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου»

Θέση παίρνει το ΑΚΕΛ αναφορικά, με τις αποβολές διευθυντή σε μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας ενώ ταυτόχρονα, κάνει λόγο και για τη στάση που κράτησε ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρο0μος Προδρόμου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου».

Σε δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Κουκουμά, ανέφερε ότι, «το νέο περιστατικό σε συγκεκριμένο γυμνάσιο της Λάρνακας με πρωταγωνιστή και πάλι τον ίδιο διευθυντή προκαλεί αγανάκτηση. Ο διευθυντής αποφάσισε κατά την πρώτη μέρα του σχολείου, να αποβάλει, χωρίς καν να προηγηθεί η όποια σύσταση, δεκάδες μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου για το κούρεμά τους. Είναι ο ίδιος διευθυντής που πριν μερικούς μήνες δεν έδωσε απολυτήρια σε μαθητές γιατί δεν ενέκρινε την κόμμωσή τους κατά την τελετή αποφοίτησης. Οι πρακτικές αυτές είναι εξόφθαλμα αντιπαιδαγωγικές και έξω από το πνεύμα των ίδιων των σχολικών κανονισμών».

«Αυτές οι αυταρχικές πρακτικές και αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος στην προκλητική κάλυψη που τους δίνει ο Υπουργός Παιδείας, μέσα στο γενικότερο πνεύμα συντηρητισμού και ναφθαλίνης που διέπει την κυβέρνηση στα θέματα παιδείας και όχι μόνο. Η ίδια η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κατήγγειλε ότι ο Υπουργός δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή της σε σχέση με το περιστατικό κατά την περσινή τελετή αποφοίτησης του ίδιου σχολείου. Αυτή τη φορά, ο κ. Προδρόμου αρχικά, αρνήθηκε ότι επιβλήθηκαν αποβολές στους μαθητές. Στη συνέχεια, επιχείρησε να επιτεθεί στους οργανωμένους γονείς που αντέδρασαν. Και τέλος, έφτασε στο σημείο χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό να παραλληλίζει τα σχολεία με στρατόπεδα», σημείωσε.

«Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να κάνει το συνήγορο σε τέτοιες πρακτικές όπως του συγκεκριμένου διευθυντή, θα έπρεπε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας που δεν είναι οι τρίχες των μαθητών. Άλλα όταν ο Υπουργός Παιδείας εμφορείται με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και φαντάζεται σχολεία στρατόπεδα, είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου», κατέληξε ο κ. Κουκουμά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top