ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: Σε αναμονή καθορισμού ημερομηνίας διεξαγωγής «δημοτικών εκλογών»

Κατεχόμενα: Σε αναμονή καθορισμού ημερομηνίας διεξαγωγής «δημοτικών εκλογών»

Θα διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την διαδικασία διεξαγωγής «δημοτικών εκλογών», αφού πρώτα δουν την αιτιολογημένη απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» που έκρινε «αντισυνταγματικό» τον «νόμο περί εκλογών και δημοψηφισμάτων» τον οποίο είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία η «βουλή», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ μετά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» χθες στην παρουσία του ιδίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι μιλώντας μετά από συνεδρία 3,5 ωρών του «υπουργικού» ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε ότι οδηγήθηκε στο «δικαστήριο» η απόφαση της «κυβέρνησης» για διεξαγωγή των «δημοτικών εκλογών» στις 27 Νοεμβρίου και όχι τον περασμένο Ιούνιο, όπως ήταν προγραμματισμένες και υποστήριξε ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης είχε ληφθεί μετά από μακράς διάρκειας εργασίες «λαμβάνοντας στα σοβαρά υπόψην» την μεταρρύθμιση στους «δήμους».

Ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι πέρασε από την «βουλή» ο «σημαντικός νόμος» που αφορά την μεταρρύθμιση στους «δήμους» και προβλέπει μείωση του αριθμού τους από 28 σε 18 και πρόσθεσε ότι ο ίδιος παρέστη στην συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» για καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των «δημοτικών εκλογών» κατόπιν πρόσκλησης του «υπουργικού». Είπε επίσης ότι προέβη σε αξιολόγηση του θέματος χθες το πρωί με τον «γενικό εισαγγελέα» και εξέφρασε σεβασμό στην απόφαση του «δικαστηρίου».

Να σημειωθεί ότι ο Τ/κ ηγέτης ενέκρινε την μείωση του αριθμού των «δήμων» από 28 σε 18. Ο σχετικός «νόμος» δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» χθες.

Σε γραπτή του δήλωση για την «απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου» ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν ανέφερε ότι κάποιοι πρέπει να αντλήσουν μαθήματα από αυτή. «Το πρόβλημα είναι η κατακρεούργηση της δημοκρατίας και του συντάγματος», είπε ο Έρχουρμαν, τονίζοντας την ανάγκη να οδηγηθούν σε «πρόωρες εκλογές» και στη «βούληση του λαού» το συντομότερο.

Υπογραμμίζοντας ότι η παρούσα «δομή» στα κατεχόμενα δεν είναι βιώσιμη, ο Έρχουρμαν αναφέρθηκε στο θέμα της «ακύρωσης του νόμου για τις εκλογές από το συνταγματικό δικαστήριο», τονίζοντας ότι το ΡΤΚ είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει την «κυβέρνηση» για το «νόμο», γνωρίζοντας ότι η «χώρα» θα οδηγηθεί σε χάος.

Την αντίδραση του εναντίον της «κυβέρνησης» για του χειρισμούς της στο θέμα των «τοπικών εκλογών» εξέφρασε επίσης και ο πρόεδρος του ΚΛ Κουτρέτ Όζερσαϊ, γράφοντας σε ανάρτηση ότι προέκυψε ακόμη ένα χάος από την «κυβέρνηση» που τα έχει κάνει θάλασσα. «Δημιουργήθηκε ακόμη ένα χάος, αφού η παράνομη κυβέρνηση, δεν τα έχει κάνει θάλασσα μόνο στο περιεχόμενο του νόμου που αφορά στα δημαρχεία αλλά και στο θέμα της ημερομηνίας για τη διενέργεια εκλογών», κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top