Στην αντεπίθεση ο Αβέρωφ - «Είναι αυτό που με ενοχλεί… Βγήκαν να με πετροβολήσουν προτάσσοντας τη δικοινοτικότητα»

Στην αντεπίθεση ο Αβέρωφ - «Είναι αυτό που με ενοχλεί… Βγήκαν να με πετροβολήσουν προτάσσοντας τη δικοινοτικότητα»

Με φιλοξενούμενους τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Χρίστο Χρίστου και Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, το ΡΙΚ μεταδίδει απόψε το δεύτερο από μια σειρά debates, που έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, τα θέματα συζήτησης καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος από το διακύβευμα των εκλογών, μέχρι τα θέματα επικαιρότητας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει την πρότασή του για συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε λέγοντας πως «η διαφάνεια αφορά μόνο τον Αβέρωφ και τον Χρίστο (Χρίστου) και όχι τις συζύγους τους. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε για να έχουμε απόλυτη διαφάνεια; Κάναμε ένα σύνταγμα με τις συνθήκες του 1960. Δεν γνωρίζω πολλές δημοκρατικές χώρες να μην έχουν κάνει αλλαγές εδώ και 62 χρόνια.

Δεν έχει σύγχρονη Δημοκρατία που δεν έχει ένα υπουργό συντονιστή για τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης. Ας μην κολλήσουμε στην ονομασία. Για να μην υπάρχει σύγχυση. Είναι αυτό που με ενοχλεί, ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν για τη δικοινοτικότητα της ομοσπονδίας και του συντάγματος του 1960.

Βγήκαν να πετροβολήσουν τον Αβέρωφ προτάσσοντας τη δικοινοτικότητα. Δεν πλήγηκε η δικοινοτικότητα όταν διορίσαμε Γενικό Ελεγκτή Ελληνοκύπριο. Ας μην χάσουμε την ουσία στην ονοματολογία.

Η ουσία είναι, χρειάζεται το 2022 να έχουμε κάποιο θεσμικό που να ασχολείται με θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης; Δεν μπορούμε να αναθεματίζουμε όταν μπαίνουν πολιτικές προτάσεις κάτω στο τραπέζι. Δεν μπορείς να επιβάλλεις συνταγματική αναθεώρηση. Χρειάζεσαι ευρύτατη συναίνεση. Βγήκε γνωμοδότηση του Ανωτάτου ότι είναι αντισυνταγματικό να δημοσιοποιούνται τα των δικαστών. Και λέγω και αυτά να τα ρυθμίσουμε».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE