Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Yπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη ο Παντελής Ποιητής - Παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ

Yπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη ο Παντελής Ποιητής - Παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ

Yπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη τάσσεται και ο Παντελής Ποιητής, ο οποίος παραιτήθηκε στις 06 Σεπτεμβρίου από Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, «μετά από μια μακρά περίοδο συνειδητής σιωπής, έχοντας πλήρη ενσυναίσθηση του σημερινού πολιτικού διακυβεύματος, χωρίς καμία διάθεση συγκρούσεων, με σεβασμό στις αποφάσεις του κόμματος μου, αλλά με κέντρο βάρους τη δική μου διαφορετική αντίληψη, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τη διαφωνία μου.»

Συνεχίζει τονίζοντας: «Διαφωνώ, γιατί παρατηρώ εδώ και καιρό, μια φανερή ροπή στη δημαγωγία, σε ακραίες θέσεις και πρακτικές μιας άλλης εποχής, που βρίσκονται πολύ μακριά από τα πιστεύω μου. Αυτή η πεπατημένη δεν με εκφράζει, δεν μπορεί να με καλύψει πολιτικά και κρίνω έντιμο να διαχωρίσω τη θέση μου.

Ως εκ τούτου, από τις 6 Σεπτεμβρίου έχω υποβάλει δια χειρός επιστολή παραίτησης από Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ κι από μέλος του Διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, καθήκοντα στα οποία απέχω εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, παραμένοντας ωστόσο, απλό μέλος του κόμματος όπως ξεκίνησα.»

Παράλληλα, σημειώνει: «τα μισά χρόνια της ζωής μου, βάζω πλάτες ανιδιοτελώς για τη νεολαία και την παράταξη. Από τη ΜΑ.ΚΙ στην Πρωτοπορία και τη ΝΕΔΗΣΥ. Στη Γραμματεία Διεθνών του ΔΗΣΥ, στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Πόσο μάλλον ως Υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα.

Αντιλαμβάνομαι ότι η διαφωνία μου, ίσως, δυσαρεστήσει κάποιους συναγωνιστές μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είμαι αγνώμονας, ευχαριστώ από καρδιάς για όσα έμαθα και θέλω να πιστεύω, ότι ο λόγος που με στήριξαν, ήταν γιατί εκτίμησαν το θάρρος της δικής μου διαφορετικής άποψης, που πολλές φορές ξέφευγε από τις στενές κομματικές γραμμές και στο παρελθόν. Όσοι με πράξατε, δεν νομίζω να μην το είχατε διαπιστώσει.

Πρέπει να μάθουμε να διαφωνούμε πολιτικά. Όχι διαπροσωπικά. Μέσα στα πλαίσια μιας ποιοτικότερης και αυθεντικότερης δημοκρατίας. Όχι στα βήματα μιας ανελεύθερης και καθεστωτικής μονοκρατορίας.

Ας ακούσουμε τι μας λέει η κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν να την αγνοούμε, γιατί όταν την αγνοούμε είναι εμείς οι ίδιοι που την ωθούμε στα άκρα. Ας την εμπνεύσουμε ανθρώπινα, βγάζοντας τον καλύτερο μας εαυτό, στα δύσκολα.

Ζούμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες και διαφορετικές. Στον τρόπο ζωής μας, στην καθημερινότητα μας, αλλά και στην πολιτική. Η σύγχρονη πραγματικότητα, μας βρίσκει σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από εκείνον που ξέραμε. Όλα άλλαξαν και όλα αλλάζουν σε μια εποχή, όπου όλες οι χώρες του πλανήτη, είναι πιο ανταγωνιστικές από ποτέ άλλοτε.

Κάτω από αυτές τις τόσο διαφορετικές συνθήκες, αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε αποτελεσματικά στην εποχή μας, πρέπει να δούμε και τα πράγματα διαφορετικά.
Είμαστε μια μικρή χώρα σε έναν περίπλοκο και αβέβαιο κόσμο που τίποτα πια δεν είναι εύκολο. Μια μισή πατρίδα γεμάτη μίσος ανάμεσα μας.

Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλλον μας. Ούτε μπορεί αυτή να είναι η ιδέα για την πατρίδα μας.
Πιστεύω σε μια νέα ιδέα για την πατρίδα μας.
Που δεν διχάζει, αλλά που μας ενώνει. Που χτίζει γέφυρες, όχι φράχτες ανάμεσα μας. Που αντί διαιρέσεις, βρίσκει συναινέσεις. Πάνω από όλα, μια ήρεμη δύναμη που μας εμπνέει γιατί εμπνέεται από εμάς.»

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα στην πράξη διαφορετικά:

➡️Βλέποντας την πατρίδα μας σαν ένα κομμάτι του κόσμου, όχι ως το κέντρου του κόσμου.
➡️Ενσαρκώνοντας ένα νέο πρότυπο συμμετοχικής δημοκρατίας με την κοινωνία, που δεν αφήνει κανένα πίσω.
➡️Χτίζοντας ένα βιώσιμο μοντέλο της πραγματικής οικονομίας, για τους πολλούς.
➡️Στέκοντας δίπλα στην παραγωγική βάση, αλλά και σε εκείνους που έχουν αληθινή ανάγκη.
➡️Συνδέοντας την παιδεία μας με το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και τις σημερινές ανάγκες στην αγορά εργασίας.
➡️Ενδυναμώνοντας τη σωστή λειτουργία των θεσμών μας, έτσι ώστε να κερδηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη.
➡️Προωθώντας ολιστικές μεταρρυθμίσεις για να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, που θα κάνουν την ποιότητα ζωής όλων καλύτερη.
➡️Αφήνοντας στο παρελθόν στερεότυπα, ανισότητες και προκαταλήψεις, για να μπορέσει να προχωρήσει ελεύθερη η κοινωνία μας.
➡️Πάνω απ’ όλα, δίνοντας νόημα στην ελπίδα και στην έμπνευση που φέρνει η ενότητα των ανθρώπων μας, για να επανενώσουμε τη μοιρασμένη πατρίδα μας.

Για να μπορέσουμε να γίνουμε ένα κανονικό - σύγχρονο - ευρωπαϊκό κράτος.
Όλα αυτά αποτελούν τη Νέα Ιδέα για την πατρίδα μας. Που είναι ήδη κυρίαρχη στη νέα γενιά του τόπου μας και που μπορούμε να πετύχουμε μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτή λοιπόν, τη νέα ιδέα για την πατρίδα μας, την εκφράζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Για αυτό βρίσκομαι στο πλευρό του και τον στηρίζω, σε μια μάχη που ως κοινωνία δίνουμε και κερδίζουμε κάθε μέρα.

Σήμερα συμπίπτουμε άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά με τους ίδιους προβληματισμούς. Τις παλιές διαιρέσεις, μέσα από τη σύγχρονη πραγματικότητα, η κοινωνία μας τις έχει προ πολλού ξεπεράσει. Γιατί οι ανησυχίες μας, δεν προκύπτουν μέσα από θεωρητικά συγκείμενα, αλλά από τα πραγματικά ζητήματα, που καλούμαστε συλλογικά ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε ενωμένοι γύρω από το κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Γιατί, το μεγαλύτερο συμπέρασμα στην παγκόσμια ιστορία, είναι ότι ακόμη και στις πιο σκοτεινές περιόδους ενός λαού, χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να κάνουμε τη διαφορά. Αρκεί, να θυμηθούμε να ανάψουμε το φως.

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι «σε αυτό λοιπόν το νέο ξεκίνημα, επιλέγω να βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Γιατί πρέπει να γίνει πράξη η νέα ιδέα για την πατρίδα μας. Γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδηση μου. Γιατί όταν επικρατεί σκότος, επιλέγω να ανάψω το φως.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Xτύπησαν και τον αδερφό του 13χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε - Ξεσπά ξανά ο πατέρας τους: «Τον μούνταραν, τον έδεραν, τον πήρα νοσοκομείο»

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Χριστοδουλίδη: «Η Κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα του Λήδρα Πάλας»

Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια - Στέλνουν βατραχανθρώπους

«Θα μας βγάλουν το λάδι μας» - Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του ελαιόλαδου – Πού οφείλεται η αύξηση και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή  Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Σε θανατηφόρο κατέληξε το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου στον δρόμο Απαισιάς – Κορφής της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top