ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο του διάγγελμα στον βρετανικό λαό - «Ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα» - Βίντεο

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο του διάγγελμα στον βρετανικό λαό - «Ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα» - Βίντεο

Το πρώτο του διάγγελμα στον Βρετανικό λαό απεύθυνε νέος βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ'.

Αρχικά δήλωσε ότι έχει «αισθήματα βαθιάς θλίψης» για τον θάνατο της μητέρας του και απέτισε φόρο τιμής για την «αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση, την κατανόηση και το παράδειγμα» της βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Ο βασιλιάς τόνισε : «Σε όλη της τη ζωή, η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα - η αγαπημένη μου μητέρα - ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου και της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που μπορεί να οφείλει μια οικογένεια στη μητέρα της».

Ο νέος μονάρχης της βρετανικής Κοινοπολιτείας πρόσθεσε: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία καλή ζωή. Η υπόσχεση που έδωσε με το πεπρωμένο τηρήθηκε και σήμερα ο θάνατός της θρηνείται βαθύτατα. Αυτή την υπόσχεση της ισόβιας υπηρεσίας ανανεώνω σε όλους σας σήμερα».

Ο βασιλιάς είπε ακόμα ότι η «στοργή, ο θαυμασμός και ο σεβασμός» που ενέπνευσε η βασίλισσα «έγινε το σήμα κατατεθέν για τη βασιλεία της», προσθέτοντας: «Και, όπως κάθε μέλος της οικογένειάς μου μπορεί να δηλώσει, συνδύαζε αυτές τις ιδιότητες με ζεστασιά, χιούμορ και μια αλάνθαστη ικανότητα να βλέπει πάντα το καλύτερο στους ανθρώπους».

Ο βασιλιάς δήλωσε ότι η μητέρα του δεσμεύτηκε να αφιερώσει τη ζωή της «στην υπηρεσία των λαών της» στα 21α γενέθλιά της το 1947. Συγκεκριμένα τόνισε: «Αυτό ήταν κάτι περισσότερο από μια υπόσχεση: ήταν μια βαθιά προσωπική δέσμευση που καθόρισε ολόκληρη τη ζωή της».

«Η αφοσίωση και η αφοσίωσή της δεν κλονίστηκαν ποτέ, σε περιόδους αλλαγών και προόδου, σε περιόδους χαράς και εορτασμού και σε περιόδους θλίψης και απώλειας».

Διάδοχός μου ο Γουίλιαμ

Ο βασιλιάς δήλωσε ότι ορίζει τον γιο και διάδοχό του, Γουίλιαμ, ως πρίγκιπα της Ουαλίας, προσθέτοντας: «Ο νέος μας Πρίγκιπας και η νέα μας Πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέρω ότι θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να ηγούνται των εθνικών μας συζητήσεων, βοηθώντας να φέρουν το περιθωριακό στο επίκεντρο, όπου μπορεί να δοθεί ζωτικής σημασίας βοήθεια».

Δείτε το διάγγελμα εδώ

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top