ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία - Θα είναι η πρώτη Βρετανού μονάρχη στο αββαείο του Ουέστμινστερ από το 1760, καθώς έκτοτε τελούνταν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ.

Η ίδια η μονάρχης είχε συμμετάσχει πριν δεκαετίες στα σχέδια για το τελευταίο της «ταξίδι» και είχε αποφασίσει η τέλεση της κηδείας της να πραγματοποιηθεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ «σπάζοντας» την παράδοση 200 και πλέον ετών, αφού η τελευταία κηδεία Βρετανού μονάρχη στο αββαείο του Ουέστμινστερ ήταν αυτή του βασιλιά Γεωργίου του Β', το 1760.

Ο Κάρολος Γ΄ανακηρύσσεται επίσημα αυτήν την ώρα βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τελεί σε εθνικό πένθος δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’.

Στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαδοχής στον παλάτι του Αγίου Ιακώβου. Πρόκειται για μια επίσημη τελετή ανακήρυξης που καλύπτεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά και στην οποία παρευρίσκεται η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, και ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ.

Λίγο αργότερα θα λάβει χώρα η ανάγνωση της απόφασης ανακήρυξης από τον εξώστη του παλατιού του Αγίου Ιακώβου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top