ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία - Θα είναι η πρώτη Βρετανού μονάρχη στο αββαείο του Ουέστμινστερ από το 1760, καθώς έκτοτε τελούνταν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ.

Η ίδια η μονάρχης είχε συμμετάσχει πριν δεκαετίες στα σχέδια για το τελευταίο της «ταξίδι» και είχε αποφασίσει η τέλεση της κηδείας της να πραγματοποιηθεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ «σπάζοντας» την παράδοση 200 και πλέον ετών, αφού η τελευταία κηδεία Βρετανού μονάρχη στο αββαείο του Ουέστμινστερ ήταν αυτή του βασιλιά Γεωργίου του Β', το 1760.

Ο Κάρολος Γ΄ανακηρύσσεται επίσημα αυτήν την ώρα βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τελεί σε εθνικό πένθος δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’.

Στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαδοχής στον παλάτι του Αγίου Ιακώβου. Πρόκειται για μια επίσημη τελετή ανακήρυξης που καλύπτεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά και στην οποία παρευρίσκεται η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, και ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ.

Λίγο αργότερα θα λάβει χώρα η ανάγνωση της απόφασης ανακήρυξης από τον εξώστη του παλατιού του Αγίου Ιακώβου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top