ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα εκδίδει εξώδικα η αστυνομία σε όσους σταθμεύουν σε παρκινγκ αναπήρων και δεν κατέχουν το μπλε δελτίο

Θα εκδίδει εξώδικα η αστυνομία σε όσους σταθμεύουν σε παρκινγκ αναπήρων και δεν κατέχουν το μπλε δελτίο

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου καλεί τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) που σταθμεύουν σε χώρους στάθμευσης που προορίζονται για ΑμεΑ να τοποθετούν πάντα το μπλε δελτίο στάθμευσης στο ταμπλό του οχήματος που χρησιμοποιούν, αφού διαφορετικά η αστυνομία έχει την υποχρέωση να εκδίδει εξώδικο πρόστιμο.

Σε ανακοίνωση η Οργάνωση αναφέρει ότι είναι σημαντικό τα ΑμεΑ να τηρούν τις πρόνοιες τις σχετικής νομοθεσίας η οποία δίνει το δικαίωμα στάθμευσης στους μπλε χώρους στάθμευσης. Τα δικαιώματα, σημειώνεται, συνοδεύονται με υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να τηρούν τα ΑμεΑ υπεύθυνα "για να απαιτούμε η πολιτεία να μεριμνά για την πιστή και αυστηρή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων μας".

Η  νομοθεσία προνοεί ότι ‘το δελτίο στάθμευσης τοποθετείται στο πάνω μέρος του ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου και το μπροστινό μέρος του δελτίου που φέρει αναπηρικό σήμα πρέπει να είναι ορατό’. Επιπλέον προνοεί ότι ‘η χρήση του δελτίου στάθμευσης επιτρέπεται ΜΟΝΟ από το δικαιούχο του δελτίου σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο μεταφέρει αυτόν’.

Η αστυνομία ή οι δημοτικοί τροχονόμοι δεν έχουν την υποχρέωση να διαγράφουν εξώδικα, τα οποία ΑμεΑ ισχυρίζονται ότι ενώ στάθμευσαν σε μπλε χώρο στάθμευσης τους εκδόθηκαν, επειδή για διάφορους λόγους δεν τοποθέτησαν το μπλε δελτίο στάθμευσης στο ταμπλό του οχήματος τους.

Η Οργάνωση ευχαριστεί επίσης την Αστυνομία για τον ζήλο που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα για καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης σε χώρους που προορίζονται για ΑμεΑ.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top