ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα ΠτΔ - «Θα θυμόμαστε πάντοτε τη Βασίλισσα Ελισάβετ»

Συλλυπητήριο μήνυμα ΠτΔ - «Θα θυμόμαστε πάντοτε τη Βασίλισσα Ελισάβετ»

Την επιθυμία να συνεχίσει η εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με μεγάλη λύπη που μεταφέρω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και του ιδίου και της Πρώτης Κυρίας, για τον θάνατο της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της γίναμε μάρτυρες της περαιτέρω ενίσχυσης των ιστορικών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο διμερώς όσο και εντός της οικογένειας της Κοινοπολιτείας.

Θα θυμόμαστε πάντοτε τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για την αφοσίωση και προσήλωση της στα κοινά, καθώς και για την αγάπη και αφοσίωση της στην Οικογένεια της.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πένθους και λύπης, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατη συμπάθεια μας στην Α.Μ. Βασιλέα Κάρολο Γ’, τη Βασιλική Σύζυγο, τα Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας». 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που ανοίχθηκε στην οικία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας κ. Irfan Siddiq Obe, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εξέφρασα βαθύτατη θλίψη του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ιδίου προσωπικά για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Βεβαίως είχα την ευκαιρία, σε μια σύντομη συνομιλία με τον Ύπατο Αρμοστή, να επαναλάβω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μελετηθούν βεβαίως και οι τρόποι εμπλοκής ή και δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης των συνομιλιών».

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ «είναι μια τεράστια απώλεια για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και ελπίζω ότι η επόμενη συνάντηση μας να είναι σε πιο ευχάριστη περίσταση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top