ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να διεξάγει τις έρευνές της στην Ανατολική Μεσόγειο»

Δέσμευση Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να διεξάγει τις έρευνές της στην Ανατολική Μεσόγειο»

Νέα δήλωση για τη συνέχιση "ερευνητικών δραστηριοτήτων" στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε η Τουρκία.

Όπως μετέδωσε, ως έκτακτη είδηση, το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, "η Τουρκία δεσμεύεται να συνεχίσει να διεξάγει τις σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο".

Πρόκειται για δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είπε ότι "είναι δικαίωμα και καθήκον μας".

Εκνευρισμός στην Άγκυρα - Δηλώσεις Ακάρ για «διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική της Ελλάδας»

Νωρίτερα, είχε εκφραστεί ο εκνευρισμός της Άγκυρας για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εκδήλωσε ανοιχτά τον θυμό του το πρωί της Τρίτης, κάνοντας λόγο για "διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική της Ελλάδας".

"Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Και συνέχισε:

"Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες".

"Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Εμείς επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι, συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση. Κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες. Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν! Ίσως ντραπούν! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία".

Χουλουσί Ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι "κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες μας, δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζουν να αυξάνουν την ένταση, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό".

"Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τους προσωπικούς τους υπολογισμούς και την εσωτερική πολιτική" δήλωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη.

Σκληρή η απάντηση της Αθήνας

Σκληρή ήταν η απάντηση που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στις προκλήσεις Ακάρ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε πως πρόκειται για ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών, της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο.

Επίσης, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα πως "η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας".

Πηγή: thetoc.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top