ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Πιο αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα

ΠτΔ: Πιο αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα

Πιο αισιόδοξος δηλώνει ότι είναι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά την προοπτική εξεύρεσης λύσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, χαρακτηρίζοντας τεκμηριωμένες και με σημαντική βελτίωση τις προτάσεις της Αθήνας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στο θέμα της Ελλάδας ο ίδιος έχει έντονη ανάμιξη.

“Θέλω να ελπίζω ότι μετά τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι οποίες φαίνεται να είναι τεκμηριωμένες αλλά και με σημαντική βελτίωση των όσων είχαν προηγηθεί, υπάρχει μια στέρεα βάση για επίτευξη συμφωνίας,” σημείωσε.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και της κατανόησης της ανθρωπιστικής κρίσης   που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, θα εξευρεθεί λύση.

“Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ό,τι ήμουν, θα πρέπει να πω, τις προηγούμενες μέρες», είπε.

Ερωτηθείς για το χρέος της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «βασική προϋπόθεση – το έχω πει και έχω στηρίξει την Ελλάδα με όλους τους τόνους - είναι και, εάν θα υπάρξει βιώσιμη λύση της οικονομικής κρίσης, η αντιμετώπιση της μη βιωσιμότητας του χρέους. Και, συνεπώς, δεν είναι κατ’ ανάγκη (να υπάρξει) το κούρεμα”.

Αυτό, υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “είχα τονίσει κατ’ επανάληψη και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβουλίου και κατά το πρόσφατο Euro Summit, ότι μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης, χαμηλότερα επιτόκια ή και ενδεχόμενα μια περίοδος μηδενικής επιβάρυνσης με επιτόκια, έτσι ώστε να μπορεί η Ελλάδα, μέσα από μια περίοδο χρόνου, να πετύχει την ανάπτυξη, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στο χρέος».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top