Προεδρικές Εκλογές: Τι ισχύει για τις επισκέψεις των υποψηφίων – «Κόκκινη γραμμή» σε τρεις υπηρεσίες

Προεδρικές Εκλογές: Τι ισχύει για τις επισκέψεις των υποψηφίων – «Κόκκινη γραμμή» σε τρεις υπηρεσίες

Σε αποφάσεις αναφορικά με τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε σήμερα Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει των Προεδρικών Εκλογών που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2023, ενέκρινε τις εξής ρυθμίσεις σε σχέση με τις επισκέψεις των υποψηφίων Προέδρων ή/και εκπροσώπων τους ή/και Αρχηγών και αντιπροσωπειών Πολιτικών Κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους σε Κυβερνητικά Τμήματα:

Α) Όταν υποψήφιος Πρόεδρος ή εκπρόσωπός του ή Αρχηγός Κόμματος που τον υποστηρίζει ζητεί επίσημα να επισκεφθεί συγκεκριμένη Κυβερνητική Υπηρεσία, περιλαμβανομένου Επαρχιακού Γραφείου Κυβερνητικής Υπηρεσίας, μόνος ή με συνοδεία, να τυγχάνει υποδοχής και να συνοδεύεται στις Υπηρεσίες από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας.

Β) Όταν από το Κεντρικό Επιτελείο υποψηφίου Προέδρου ή από τα Κεντρικά Όργανα Κόμματος που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του ζητηθεί επίσημα η επίσκεψη αντιπροσωπείας τους σε Κυβερνητική Υπηρεσία, περιλαμβανομένου Επαρχιακού Γραφείου Κυβερνητικής Υπηρεσίας, να τυγχάνει υποδοχής και να συνοδεύεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή από άλλο ανώτερο λειτουργό της Υπηρεσίας, ανάλογα με τον επικεφαλής ή τη σύνθεση της αντιπροσωπείας.

Δ) Να μην επιτρέπονται επισκέψεις μεμονωμένων κομματικών στελεχών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα.

Ε) Οι πιο πάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς, στην Αστυνομία και στις Κεντρικές Φυλακές, στις οποίες δεν θα επιτραπούν προεκλογικές επισκέψεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE