ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί λόγω ασυμβίβαστου ο Θωμάς Αντωνίου - Ευχαριστεί και τον συγχαίρει για το έργο του ο ΠτΔ

Αποχωρεί λόγω ασυμβίβαστου ο Θωμάς Αντωνίου - Ευχαριστεί και τον συγχαίρει για το έργο του ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε αποδεκτή την Τετάρτη την παραίτηση του Προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό μετά από την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Ασυμβίβαστου.

Το πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εντόπισε ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου σε σχέση με την σύζυγό του, η οποία είναι συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο 2020. 

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Αντωνίου ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Σημειώνεται ότι ο Θωμάς Αντωνίου είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 4 Αυγούστου το 2022, μετά από ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία έκανε λόγο για ενδεχόμενο ασυμβίβαστο. 

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως είχε μια φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των στόχων και των αποτελεσμάτων του Οργανισμού κατά τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Είχαμε πλήρη συναντίληψη σε σχέση με το τι έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια και ήταν κοινή διαπίστωση πως η πρόκληση του μεγαλύτερου κοινωνικού έργου του τόπου μας -του Γενικού Συστήματος Υγείας- ήταν τεράστια», είπε.

Ανέφερε πως και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι μέσα από τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν και από τις αντιστάσεις και αντιδράσεις, ειδικά σε σχέση με το θέμα διαχείρισης της πανδημίας, αυτό που επιτεύχθηκε «είναι πρωτόγνωρο και μοναδικό».

Σύμφωνα με τον Θωμά Αντωνίου «το σύστημα υγείας της χώρας μας τυγχάνει αποδοχής από το σύνολο του κυπριακού πληθυσμού και από τους παρόχους υγείας, άρα μπορούμε να πούμε ότι παραδίδουμε ένα σύστημα υγείας, για το οποίο δικαίως μπορούμε να νιώθουμε ικανοποιημένοι».

Σε σχέση με την παραίτηση του, είπε πως ήταν στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από ένα μήνα, για να προσθέσει πως ο Πρόεδρος ανέμενε το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως η αρμόδια Επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου, για να σημειώσει πως ήταν αυτόματη και η αποδοχή της παραίτησης του, την οποία σέβεται απόλυτα. 

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα τον Παναγιώτη Καϊσερλίδη, το Κυριάκο Δρουσιώτη και τον Νικόλα Θεοχαρίδη ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ.

Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου του 2027.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top