ΥΠΟΙΚ: «Έκδοση «πράσινου ομολόγου» μέχρι το τέλος του έτους»

ΥΠΟΙΚ: «Έκδοση «πράσινου ομολόγου» μέχρι το τέλος του έτους»

Στο κλαμπ των χωρών, που έχουν εκδώσει πράσινα ομόλογα αναμένεται να εισέλθει η Κύπρος, με την πρώτη έκδοση «πράσινου δανεισμού» πριν το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Έχουμε περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο την απόφαση για να προχωρήσουμε στην έκδοση πράσινου ομολόγου μέχρι το τέλος του χρόνου», ανέφερε ο κ. Πετρίδης, προσφωνώντας την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι η έκδοση αυτή «θα έχει απίστευτα θετική ανταπόκριση από τους οίκους αξιολόγησης και από τις αγορές γιατί αυτό σηματοδοτεί την ετοιμότητα της Κύπρου να εισέλθει σε αυτή τη νέα εποχή».

Σημειώνεται ότι η έκδοση πράσινων ομολόγων προϋποθέτει την αξιολόγηση των έργων, που θα περιληφθούν από εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα πιστοποιήσει ότι τα έργα πληρούν τις προδιαγραφές, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί παρακολούθησης. Οι εκδόσεις πράσινων ομολόγων έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκδόσεις περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ: Θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου – Συμμετάσχει στη σύνοδο του ΕΛΚ

Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ: Θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου – Συμμετάσχει στη σύνοδο του ΕΛΚ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει απόψε σε δείπνο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ-Αιγύπτου.

BEST OF TOTHEMAONLINE