ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσπά ο Π. Μυλωνάς για περιστατικό σε Γυμνάσιο: «Νιώθω ντροπή» - «Περιμένω την παραδειγματική τιμωρία»

Ξεσπά ο Π. Μυλωνάς για περιστατικό σε Γυμνάσιο: «Νιώθω ντροπή» - «Περιμένω την παραδειγματική τιμωρία»

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με 12χρονο μαθητή σε γυμνάσιο της Λεμεσού, ο οποίος έπεσε θύμα βίας και μπούλινγκ, σχολιάζει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Παύλος Μυλωνάς.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως, «πρώτα απ’ όλα νιώθω ντροπή. Θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη συμπαράστασή μου στους γονείς του παιδιού, όσο και στο ίδιο το παιδί. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τα παιδιά, που συμμετείχαν σε αυτή την κατάσταση. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας περιμένω την παραδειγματική τιμωρία αυτών που χρησιμοποίησαν βία, μέσα στα πλαίσια των κανονισμών, την ψυχιατρική και ψυχολογική στήριξή τους, καθώς και την άμεση επέμβαση του Γραφείου ευημερίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε «ελπίζω και θα επιμείνω σε αυτό, όπως έκανα και παλαιότερα, ως δημοσιογράφος και ως βουλευτής, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο περιστατικό με το παιδί στους Τρούλλους, που έχασε τη ζωή του. Πρέπει να πολεμούμε για να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου, πρώτα απ’ όλα εμείς οι ενήλικες θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε παιδιά που θα είναι αλληλέγγυα, να αγαπούν, να σέβονται και να συμπαραστέκονται στα παιδιά που το χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι, η μητέρα του 12χρονου μαθητή μίλησε χθες αποκλειστικά στο ThemaOnline, περιγράφοντας με τρεμάμενη φωνή τα όσα βίωσε το παιδί της.

Ο μαθητής δέχθηκε επίθεση από συμμαθητή του ο οποίος τον τραβούσε από το κεφάλι και τα μαλλιά και του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Η μητέρα προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία για το περιστατικό, ενώ ενήμερος είναι τόσο ο Διευθυντής του σχολείου όσο και ο Σύνδεσμος Γονέων.

«Μίλησα με τον Διευθυντή. Από το πρωί ήμουν στο σχολείο και έμεινα εκεί μέχρι να σχολάσει το παιδί μου. Δεν το άφησα να γυρίσει με το λεωφορείο, γιατί φοβόταν. Φοβόταν να μπει στη τάξη, να παρακολουθήσει τα μαθήματα του. Προσπαθήσαμε να τον καθησυχάσουμε. Κάναμε γραπτή καταγγελία στον Διευθυντή του σχολείου. Μας ενημέρωσαν ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που έγινε αυτό», αναφέρει η μητέρα.

Όπως περιέγραψε η μητέρα του 12χρονου, μετά το περιστατικό ο γιος της έφυγε τρομαγμένος από το σχολείο και βρήκε καταφύγιο σε ένα διπλανό φαρμακείο. Ενημερώθηκε σχετικά από τον Διευθυντή και κάλεσε άμεσα τον γιο της στο τηλέφωνο και έσπευσε στο φαρμακείο. Πήρε το παιδί της και επέστρεψαν στο σχολείο και στο γραφείο του Διευθυντή.

Το παιδί όπως αναφέρει η μητέρα ήταν τρομαγμένο και σοκαρισμένο.

Φανερά ανήσυχη η μητέρα ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και πέρσι με θύμα το γιο της. Με την ίδια να καταγγέλλει στην Αστυνομία ότι στο παρελθόν ο γιος της έπεσε ξανά θύμα βίας.

«Το έκαναν και πέρσι στον γιο μου, και το κατήγγειλα στην Αστυνομία. Έχω στοιχεία για όλα αυτά. Τόσο με βιντεοκλήσεις που του έκαναν, όσο και στο viber που τον απειλούσαν ότι: "Θα σε σκοτώσουμε". Παρόλο που πήγα στην Αστυνομία συνέχισαν και φέτος να τον παρενοχλούν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό... Θα πρέπει μια μέρα να με ειδοποιήσουν ότι σκοτώσαν τον γιο μου; Αυτό περιμένουν να πάθει το παιδί μου; Τι άλλο περιμένουν για να τον βοηθήσουν;».

Η μητέρα του 12χρονου έθιξε ακόμα ένα σημαντικό θέμα: «τα παιδιά που χρειάζονται συνοδό επειδή έχουν επιθετικές συμπεριφορές, ο συνοδός θα πρέπει να είναι συνέχεια μαζί τους και όχι να τους αφήνει. Είναι αδιανόητο. Δεν θα σκοτώσουν το παιδί μου επειδή έχουν θέματα οι άλλοι».

Όσο για την Αστυνομία, όπως σημειώνει, δεν μπορούν να τους τιμωρήσουν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, πάρα μόνο να τους κάνουν παρατήρηση. «Σήμερα είναι το δικό μου, αύριο μπορεί να είναι το δικό σας», τόνισε η μητέρα.

«Υπήρχαν πολλά παιδιά που κρατούσαν το κινητό τους και βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό. Ελπίζω να μην το ανέβασαν στο τικ τοκ και τα social media και να φαίνεται το πρόσωπό του», είπε με ανησυχία η μητέρα.

Δείτε το βίντεο το οποίο εξασφάλισε τo ThemaOnline:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top