Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδερφός του Α. Σουτζιή: «Δεν αποδεικνύεται κατασκοπεία» - «Θα τελειώσει σύντομα αυτό»

Αδερφός του Α. Σουτζιή: «Δεν αποδεικνύεται κατασκοπεία» - «Θα τελειώσει σύντομα αυτό»

Είναι χαρούμενος γιατί «οι υποθέσεις κατασκοπείας έπεσαν στο κενό και δεν υπάρχει καμία σοβαρή κατηγορία», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αδερφός του Ανδρέα Σουτζιή, Σάββας.

Μιλώντας έξω από το «στρατοδικείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου μετέβη για συμπαράσταση στον αδερφό του, όπως και φίλοι του, ο Σάββας Σουτζιής εξέφρασε την ελπίδα ότι «διαδικαστικά σε μια εβδομάδα θα είναι και πάλι μαζί μας. Νομίζω ότι φτάσαμε κοντά στο τέλος».

Ο φίλος του Ανδρέα Σουτζιή, Ανδρέας Παραλίκης ανέφερε επίσης στο ΚΥΠΕ ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος «διότι απ’ ό,τι φαίνεται πλησιάσαμε στο τέλος αυτής της διαδικασίας. Ελπίζουμε ότι θα βγει η τελική απόφαση». Ίσως υπάρξει κάποιο πρόστιμο, πρόσθεσε, το οποίο αναγκαστικά θα πληρωθεί για να ελευθερωθεί ο Ανδρέας.

Ο Ανδρέας Σουτζιής εδώ και μέρες κατηγορείται και στοχοποιείται ως κατάσκοπος σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι πραγματικά το τεκμήριο της αθωότητας και κάποια πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη από την άποψη της δημοσιογραφικής ηθικής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο φίλος του Ανδρέα Σουτζιή και μέλος του UniteCyprusNow, Κεμάλ Μπαϊκαλί.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Σουτζιής είχε στην κατοχή του κινητό, χάρτες, φωτογραφίες και κάποια ηχητικά δεδομένα, που όμως όλοι μας έχουν τέτοια στοιχεία στο τηλέφωνό μας, λέγοντας πως στο «βορρά» υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα ακόμα και σέλφι να βγει κάποιος, πίσω του να υπάρχει μια στρατιωτική περιοχή. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι όλοι μας μπορεί να διαπράξουμε αυτό το «αδίκημα».

Ο κ. Μπαϊκαλί ανέφερε ότι κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι περνούν από τα οδοφράγματα και πως η μη λύση δείχνει πόσο αδιέξοδη είναι η κατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις και πώς κάθε στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε γι’ αυτό θεωρεί ότι η δημιουργία καλών σχέσεων δεν ζημιώνει κανέναν. «Δεν πρέπει να δικάζονται οι βόλτες ή το να κάνεις παρέα με τους φίλους σου», είπε

Σε δηλώσεις του επίσης στο ΚΥΠΕ, ο Μουράτ Κανατλί, μέλος του κόμματος Νέα Κύπρος και επίσης φίλος του Ανδρέα Σουτζιή, είπε ότι παρακολουθούν την υπόθεση με ανησυχία, διότι, ως γνωστόν, η «χώρα» είναι ήδη στρατιωτική ζώνη, με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», το οποίο – σημείωσε – δεν έχει αποχαρακτηρίσει το Βαρώσι από «στρατιωτική περιοχή».

Όταν μπεις μέσα στο Βαρώσι, συνέχισε, που το κάνεις με άδεια, μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες, αλλά όταν το κάνεις απ’ έξω είναι αδίκημα. Σε μια τέτοια ανώμαλη κατάσταση, πρόσθεσε, το να θεωρείται η λήψη φωτογραφίας σ’ ένα μέρος που βρίσκεται αδίκημα, είναι μια ανωμαλία.

Είναι ολοφάνερο, ανέφερε ο κ. Κανατλί, ότι δεν υπήρχε καμία κακή πρόθεση του Ανδρέα Σουτζιή ούτε και στο θέμα της κατοχής ασυρμάτου. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε και δεν δεχόμαστε αυτό το πείσμα. Αυτό είναι εκφοβισμός για τις δικοινοτικές σχέσεις. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή. Η πιο σοβαρή μας ανησυχία είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτό αποτυπώνεται στον Τύπο, ιδιαίτερα σε κάποια μέσα - όργανα στην Τουρκία».

Ο Τ/κ δικηγόρος

Η «αστυνομική» έρευνα ολοκληρώθηκε και η κατηγορία στο «στρατιωτικό δικαστήριο» είναι η κατοχή πέντε φωτογραφιών στρατιωτικών περιοχών, δήλωσε ο δικηγόρος του Ανδρέα Σουτζιή, Οντζέλ Πολιλί λέγοντας ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε κατηγορία για κατασκοπεία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του μετά από τη διαδικασία σήμερα ενώπιον του «στρατοδικείου» στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο κ. Πολιλί πρόσθεσε ότι υπάρχει και η κατηγορία για κατοχή ασυρμάτου χωρίς άδεια ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» Τρικώμου, η οποία πιθανόν να εκδικασθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση ζήτησε και το «δικαστήριο» ενέκρινε σήμερα την εξέταση της υγείας του Ανδρέα Σουτζιή σε νοσοκομείο πριν από τη μεταφορά του στις «κεντρικές φυλακές», πράγμα που έγινε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top