Ουκρανία: Άλλα 600 εκατ. δολαρίων ενέκρινε ο Λευκός Οίκος - Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ουκρανία: Άλλα 600 εκατ. δολαρίων ενέκρινε ο Λευκός Οίκος - Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Παρότι στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον παρεχόμενο οπλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο περιλαμβάνει συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (HIMARS) και πυρομαχικά για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με στρατιωτική βοήθεια αξίας 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ανακοινώθηκε καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει από τις αρχές του μήνα μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών από τους ρώσους εισβολείς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης Πυρετός: Ηχηρή απάντηση της Κυβέρνησης με 9 μέτρα – Όλα όσα αποφασίζει το Υπουργικό

Αφθώδης Πυρετός: Ηχηρή απάντηση της Κυβέρνησης με 9 μέτρα – Όλα όσα αποφασίζει το Υπουργικό

Αποφάσεις με τις οποίες θα στηριχθούν έμπρακτα και ουσιαστικά από την Κυβέρνηση οι κτηνοτρόφοι, λαμβάνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE