ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Υγείας: Ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου

Επιτροπή Υγείας: Ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου

Την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου σε έμψυχο υλικό και μηχανήματα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό, τόνισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευθύμιος Δίπλαρος, ανέφερε ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είναι ένα ίδρυμα αγαθοεργίας, το οποίο έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια χωρίς να έχει έγνοια του το κέρδος. Για τον λόγο αυτό, ανέφερε, θα πρέπει να εξεταστεί πώς θα στηριχθεί οικονομικά και να μην υπάρχει η ίδια συμφωνία με άλλα νοσηλευτήρια, μέσα από κάποιες πράξεις και όταν ολοκληρωθούν η αποζημίωση να είναι μειωμένη.

«Εδώ γίνεται μια άλλη εργασία, μια άλλη προσπάθεια, αφορά τον καρκίνο, αφορά όλους, αφορά την αντιμετώπισης μιας μεγάλης ασθένειας. Δεν είναι ένα νοσηλευτήριο, όπως όλοι γνωρίζουμε, που θα πρέπει να μπει στον ανταγωνισμό όπως και τα υπόλοιπα νοσηλευτήρια. Άρα ίσως θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο αποζημίωσης όλων αυτών των θεραπειών», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο, μέσα από νομοθετική ρύθμιση ή άλλως πως να βρεθεί εκείνος ο μηχανισμός ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να μην αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο μέλλον.

Είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το Ογκολογικό έχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ωστόσο όπως είπε ο κ. Δίπλαρος «δεν είναι αυτό που επιδιώκουμε και θέλουμε».

«Θέλουμε την ανάπτυξή του είτε σε έμψυχο υλικό, είτε και σε εξειδικευμένα μηχανήματα. Δεν μπορεί το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου, να μπαίνει στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα νοσηλευτήρια», είπε.

Άρα δεν μπορεί να υπάρχει ένας προϋπολογισμός, να είναι μόνο αυτός και να μην υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης αυτού του ιδρύματος από τη στιγμή που είναι το μοναδικό παγκύπρια για αυτές τις υπηρεσίες που παρέχει στους ασθενείς, συνέχισε.

Παράλληλα ο κ. Δίπλαρος συνεχάρη το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν και είναι αναγνωρίσιμες όχι μόνο στην Κύπρο αλλά στο εξωτερικό.

Έστειλε μήνυμα στήριξης του προσωπικού και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ογκολογικού ότι η Επιτροπή Υγείας θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι μέσα από την Εθνική Στρατηγική για αντιμετώπιση του καρκίνου θα πρέπει να ενισχυθούν οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου.

«Είναι για αυτό τον λόγο που επιβάλλεται να δούμε σε συνεννόηση και με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, αλλά και με το Υπουργείο Υγείας, πώς ενισχύουμε», είπε. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα θέματα που υπάρχουν, μέσα από τη συνεννόηση και τον διάλογο και αφού επεξηγηθούν σωστά στον Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) αλλά και με ενίσχυση της εθνικής στρατηγικής αντιμετώπισης του καρκίνου θα επιλυθούν πολύ σύντομα.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου Λάζαρος Σαββίδης ανέφερε ότι το κέντρο είναι περήφανο για τις υπηρεσίες που προσφέρει αποκλειστικά στον τομέα της ογκολογίας. Όπως είπε, είναι διαπιστευμένο σε διεθνείς οργανισμούς σε ό,τι αφορά το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Πρόσθεσε ότι στα πλαίσια του ΓεΣΥ προσφέρουν ένα μεγάλο μέρος της ογκολογίας, στην παθολογική ογκολογία, την ακτινοθεραπευτική, την ογκολογία και πυρηνική ιατρική και την ακτινοδιαγνωστική και επεμβατική ακτινολογία.

Είπε επίσης ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τον τρόπο με το οποίοι τις προσφέρουν, γιατί βρίσκονται στο επίπεδο εκείνο και γιατί θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό το επίπεδο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που υπάρχει εντός του ΓεΣΥ.

Εξέφρασε την ελπίδα οι στόχοι το Ογκολογικού όσον αφορά την προσφορά υπηρεσιών ογκολογίας, να μελετηθούν από την Επιτροπή και να τους βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top