ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοτάρχης Ίννιας: Αρχή μας η αειφόρος ανάπτυξη με συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος

Κοινοτάρχης Ίννιας: Αρχή μας η αειφόρος ανάπτυξη με συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος

Ως αρχή μας έχουμε πάντοτε την αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, ανέφερε την Παρασκευή ο κοινοτάρχης Ίννιας Γιάγκος Τσίβικος, σημειώνοντας παράλληλα τη συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα όλες οι εκάστοτε Κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να βάλουν στην εξίσωση και τον άνθρωπο, απαραίτητο συστατικό για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος» ανέφερε, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση, στη Δρούσεια, για την αειφόρο παράκτια τουριστική ανάπτυξη στην περίπτωση του Ακάμα και Μπάλου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίννιας συμμετέχει στο διασυνοριακό έργο «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού» CROSS-COASTAL NET, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A EΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020. Συμμετέχει επίσης το ΕΒΕ Χανίων ως επικεφαλής του έργου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Δήμος Κισσάμου, το ΤΕΠΑΚ και το ΕΒΕ Πάφου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίβικος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει εμπλακεί σε αυτό το έργο εξαιτίας του «μακροχρόνιου προβλήματος του Ακάμα» που τους ταλαιπωρεί, όπως είπε, εδώ και 33 χρόνια και τους «αποκλείει» από οποιαδήποτε αειφόρο ανάπτυξη.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι μετά το πέρας του έργου και τη συνεργασία όλων των υπόλοιπων εταίρων θα επιτευχθεί ο στόχος και οι σκοποί με απτά οφέλη των δύο προστατευόμενων περιοχών, του Μπάλου και της Λάρας στον Ακάμα.

Αναφέρθηκε σε παλαιότερη επίσκεψη στην περιοχή του Μπάλου όπου έχουν δει, όπως είπε, ότι «τουλάχιστον εκεί επιτρέπεται η ανθρώπινη παρουσία, τόσο σε αναψυκτήρια και χώρους υγιεινής όσο και τοποθέτησης ομπρελών και κρεβατιών».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση των εκπροσώπων της τοπικής και επαρχιακής διοίκησης αλλά και όλων των δημόσιων και επιχειρηματικών φορέων της κοινωνίας και πολιτών από την περιοχή του Ακάμα για τους σκοπούς και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου έργου.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των σκοπών και δράσεων του έργου CROSS-COSTAL- NET από την Ειρήνη Σύλλελη, Επιστημονικό Στέλεχος του Έργου. Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου Ηράκλειτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεωνίδας Λεωνίδου, σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Ακάμα και στις δυνατότητες ανάπτυξης αειφόρων μορφών παράκτιου τουρισμού.

Επίσης ο Βασίλης Σιωμάδης αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Στέλεχος του Έργου με θέμα « Ίδρυση Πρότυπης Κοινότητας Προστασίας και Ανάδειξης της Χερσονήσου του Ακάμα, Σκοποί & Αντικείμενο» . Τέλος στα συμπεράσματα του έργου αναφέρθηκε ο Δρ Πέτρος Κοσμάς, Λέκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού & Φιλοξενίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top