Θετική η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς

Θετική η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή "με γνώση των εξελίξεων", μεταδίδει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αξιολόγησαν θετικά τις προτάσεις της Ελλάδας, με στόχο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Την Πέμπτη απέστειλε η Ελλάδα την πρότασή της στον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που με τη σειρά του την προώθησε στους δανειστές προκειμένου να την μελετήσουν να υποβάλουν την εισήγησή τους.

Βάσει αυτής της εισήγησης των τριών "θεσμών", θα κληθεί το απόγευμα τουΣαββάτου να αποφανθεί το Eurogroup εάν μπορούν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, με σκοπό την επίτευξη νέας δανειακής σύμβασης με προβλεπόμενη διάρκεια τριών ετών.

Η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να αρχίσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πτώμα στη Λάρνακα: Κρυμμένο πρόχειρα στην Κοφίνου - Ενδείξεις για τραύματα από μαχαίρι - Φωτογραφίες από το σημείο

Πτώμα στη Λάρνακα: Κρυμμένο πρόχειρα στην Κοφίνου - Ενδείξεις για τραύματα από μαχαίρι - Φωτογραφίες από το σημείο

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό πτώματος, που εκτιμάται ότι ανήκει στον Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τις 12 Ιουνίου, με τις αρχές να διερευνούν υπόθεση απαγωγής.