ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα μεγάλο μπράβο - Σκυλάκι που κινδύνευσε στον δρόμο σώθηκε από μέλη της Αστυνομίας

Ένα μεγάλο μπράβο - Σκυλάκι που κινδύνευσε στον δρόμο σώθηκε από μέλη της Αστυνομίας

Μικρό σκυλάκι που κινδύνευε άμεσα η ζωή του από τα διερχόμενα οχήματα διασώθηκε στον αυτοκινητόδρομο από προσωπικό της αστυνομίας του σταθμού Αυδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία πολιτών το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Οικολόγων

Εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας και θέλουμε να μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για το ενδιαφέρον τους για να σώσουν μια ζωή.

Η Ανθή Μουζούρη Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ανέφερε πως «Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι η εγκατάλειψη ζώων ενώ είναι ποινικό αδίκημα, παρατηρείται καθημερινά το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκυλιών στους δρόμους. Επίσης βάση της νομοθεσίας κάθε πρόσωπο που κατέχει ή φροντίζει σκύλο οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδιση τη δραπέτευση ή τη διαφυγή του κάτι που πάλι δεν τηρείται από τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές τους είτε να χτυπηθούν από αυτοκίνητα είτε από άλλους παράγοντες. Επίσης, βάσει νόμου είναι υποχρεωτική κατοχή πιστοποιητικού εγγραφής και μόνιμης σήμανσης κάτι που δεν τηρήθηκε ούτε σε αυτή την περίπτωση καθώς το σκυλάκι δεν έχει σήμανση. Το σκυλάκι βρίσκεται ασφαλές σε χώρο φιλοξενίας.»

Πρέπει επιτέλους οι ιδιοκτήτες σκύλων να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα τους μέχρι το τέλος της ζωής τους και όχι να τα εγκαταλείπουν σαν σκουπίδια καταδικασμένα να πεθάνουν αβοήθητα.

Ένα μεγάλο Μπράβο ξανά στην αστυνομία της Αυδημου, που με την πράξη τους σίγουρα έσωσαν μια ζωή.

Θερμή παράκληση, όπως και άλλοι αστυνομικοί σταθμοί να δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον όταν πολίτες τους πληροφορούν για σκυλιά που βρίσκονται στους αυτοκινητοδρόμους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top