Θλίψη για τον χαμό του γνωστού δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Θλίψη για τον χαμό του γνωστού δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ι. Αγγελόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Παρίσι στην Αρχιτεκτονική, αλλά τις εγκατέλειψε για τη Νομική. Τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Υπήρξε συνιδρυτής της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και πολιτικός συντάκτης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη» και «Καθημερινή», όπου διετέλεσε αρχισυντάκτης αλλά και διευθυντής (2004-2006).

Από το 2003 έως το 2004 ήταν ραδιοφωνικός σχολιαστής στον σταθμό «Σκάι» ενώ υπήρξε αρθρογράφος στον «Κόσμο του Επενδυτή» και είχε συνεργαστεί με το ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Υπήρξε τέλος συνεργάτης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», κυρίως σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ενώ έχει συγγράψει το βιβλίο «Οι άρχοντες της παρακμής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου: «Ο Κωνσταντίνος Ι. Αγγελόπουλος υπήρξε ένας άξιος και σεμνός λειτουργός του Τύπου. Ένας δημοσιογράφος που στήριξε την μαχητική και ψύχραιμη δημοσιογραφία του στη βαθιά παιδεία του. Επιπλέον, ανέλαβε για πολλά χρόνια θέσεις ευθύνης, από τις οποίες προήγαγε τη δημοσιογραφία. Αιωνία η μνήμη του».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλιδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλιδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ο ανασχηματισμός που σχεδιάστηκε ως κίνηση ανανέωσης και επανεκκίνησης για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, εξελίχθηκε σε μια δύσκολη πολιτική εξίσωση. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών, αντί να δημιουργήσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της θητείας της, άνοιξαν έναν κύκλο αντιδράσεων, εσωτερικών πιέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.