Απεργία δεσμοφυλάκων: «Η προσπάθεια εκβιασμού δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

Απεργία δεσμοφυλάκων: «Η προσπάθεια εκβιασμού δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

Αχρείαστη, βεβιασμένη και αδικαιολόγητη η σημερινή απεργία του κλάδου δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα».

Το ΥΔΔΤ ουδέποτε αθέτησε οποιαδήποτε υπόσχεσή του προς οποιαδήποτε συντεχνία των δεσμοφυλάκων αλλά ενήργησε και ενεργεί για την προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους στο μέτρο που αυτά θα κριθούν εύλογα, τεκμηριωμένα και εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Το Υπουργείο ΔΔΤ επισημαίνει ότι, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων έχει από τις αρχές του έτους πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τις δύο συντεχνίες του κλάδου.

Για το σκοπό αυτό, προώθησε με θετική εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών αίτημα των συντεχνιών για την θέσπιση και καταβολή στους δεσμοφύλακες ειδικού επιδόματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου ΔΔΤ κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα και τις 2 συντεχνίες των δεσμοφυλάκων σε χωριστές συναντήσεις, για περαιτέρω συζήτηση των αιτημάτων τους συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των κλιμάκων των δεσμοφυλάκων.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, του οποίου τα μέλη δεν συμμετείχαν στην απεργία, εν αντίθεση με τον κλάδο της «Ισότητα» η οποία, ενώ είχαν αρχίσει οι διαβουλεύσεις αποφάσισε να προχωρήσει με απεργιακά μέτρα. Το Υπουργείο ΔΔΤ βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, τηρώντας θετική στάση, ώστε να ξεκινήσει η από κοινού εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος εκβιασμού, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος ούτε γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE