Μέχρι πότε θα καταβληθεί το επίδομα «Επιστροφή στο Σχολείο» - Ολες οι λεπτομέρειες

Μέχρι πότε θα καταβληθεί το επίδομα «Επιστροφή στο Σχολείο» - Ολες οι λεπτομέρειες

Την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιδότηση με εφάπαξ ποσό από 50 μέχρι 80 ευρώ ανά τέκνο, για παιδιά ηλικίας 4-18 χρονών.

Η νέα αυτή επιδότηση ήρθε, μετά από το Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει με μεγάλη συμμετοχή τόσο Νηπιαγωγείων όσο και παιδιών.

Και στα δυο βοηθήματα απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ο γονέας/παιδί εγγεγραμμένος στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου.

Η απόφαση για την επιδότηση με εφάπαξ ποσό «Επιστροφή στο Σχολείο» για παιδιά ηλικίας 4-18χρονών έρχεται να συμπληρώσει το Σχέδιο για παιδιά μέχρι 4 ετών, ώστε να βοηθήσει και γονείς με μεγαλύτερα παιδιά των 4 έως και 18ετών.

Σύμφωνα με τον Λειτουργό Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστο Διομήδους, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" , το επίδομα για το εφάπαξ ποσό θα κατατεθεί αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται κάποια αίτηση από τον πολίτη. Καθώς όπως ανέφερε , δικαιούχοι είναι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιδόματος Τέκνου και το ποσό που θα λάβουν στο τραπεζικό τους λογαριασμό ( ο οποίος είναι δηλωμένος για το επίδομα τέκνου) , καθορίζεται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια της προηγούμενης χρονιάς.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η καταβολή του ποσού σε όλους τους δικαιούχους.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων είναι οι ακόλουθες:


Για εισοδήματα (2021) μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό τέκνων, εφάπαξ ποσό €80/τέκνο μέχρι 18 ετών.

Για εισοδήματα (2021) €10.001 - €19.500, ανεξάρτητα από τον αριθμό τέκνων, εφάπαξ ποσό €70/τέκνο μέχρι 18 ετών.

Για εισοδήματα €19.501 - €29.000, ανεξάρτητα από τον αριθμό τέκνων, εφάπαξ ποσό €60/τέκνο μέχρι 18 ετών.

Για εισοδήματα €29.001 – €39.000, ανεξάρτητα από τον αριθμό τέκνων, εφάπαξ ποσό €50/τέκνο μέχρι 18 ετών.

Για εισοδήματα €39.001 - €49.000, 3 ή και περισσότερα τέκνα, εφάπαξ ποσό €50 για το 3ο ή και τα επιπλέον τέκνα μέχρι 18 ετών.

Τέλος, για εισοδήματα €49.001 - €59.000, 3 ή και περισσότερα τέκνα, εφάπαξ ποσό €50 για το 3ο ή και τα επιπλέον τέκνα μέχρι 18 ετών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE