ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επισκέφθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Την Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επισκέφθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Την Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του προσωπικού και ασθενείς για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου αλλά και τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού του συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Αναφερόμενος στην καθοριστική συμβολή του Γενικού Νοσοκομείου ως Νοσοκομείου Αναφοράς κατά την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου και τη σημασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αναγνώρισε ότι το ΓεΣΥ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως τέτοια επιβάλλεται να το θωρακίσουμε, να στηρίξουμε την αρχιτεκτονική του και να το διατηρήσουμε υψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας. Έθεσε ως μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που θα κληθούμε να διαχειριστούμε την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Οφείλουμε πρόσθεσε να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, στοχεύοντας στη διασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των ασθενών και να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης και τα μέλη του επιτελείου του, πραγματοποίησαν επίσης συναντήσεις με μέλη των οργανώσεων παραγωγών της Επαρχίας Αμμοχώστου ΣΕΔΙΓΕΠ και Οργάνωση Παραγωγών Φθαρτών «ΑΝΟΙΞΗ». Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που προβληματίζουν και ανησυχούν τους παραγωγούς με κύρια ζητήματα το θέμα εύρεσης προσωπικού και ειδικότερα το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με εργάτες από τρίτες χώρες να επιλέγουν να παραιτούνται αιφνιδίως από την εργασία τους για να αιτηθούν πολιτικό άσυλο, αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρους τους παραγωγούς. Τα μέλη των οργανώσεων ανέφεραν στον κ. Χριστοδουλίδη επίσης το μεγάλο χάσμα στις τιμές που πωλούν οι παραγωγοί σε σχέση με τις τιμές που καταλήγουν στους καταναλωτές αλλά και τα αυξανόμενα τους έξοδα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στη σημασία του πρωτογενούς τομέα εξέφρασε την ανησυχία του σε λίγα χρόνια να μην είμαστε σε θέση να παράγουμε προϊόντα αλλά να εισάγουμε αφού ο πρωτογενής τομέας οδηγείται σταδιακά σε μαρασμό. Ένας τομέας που παλαιότερα συνέβαλε στο ΑΕΠ της χώρας υψηλότατα ποσοστά και προσέφερε εργασία στο ένα τρίτο του οικονομικού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού στη βάση μακροπρόθεσμης στρατηγικής στήριξης των επαγγελματιών παραγωγών αξιοποιώντας ουσιαστικά το Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων. Η στήριξη της πολιτείας στους επαγγελματίες του τομέα μέσω επιδοτήσεων, κινήτρων και προγραμμάτων να καταφέρει να ανατρέψει τα αρνητικά σημερινά δεδομένα του τομέα. Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι το μεγάλο μας όραμα θα πρέπει να είναι η εξαγωγική προώθηση των ποιοτικών μας προϊόντων και προς αυτή την κατεύθυνση είναι που πρέπει να εργαστούμε όλοι, φορείς και πολιτεία. Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των εξετάσεων των αιτητών πολιτικών ασύλου και της άμεσης απόρριψης όσων πρόδηλα δεν πληρούν τα κριτήρια και επανέλαβε τη θέση του για σύσταση Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσης και στην Πολυκλινική Παραλιμνίου «ΛΗΤΩ», στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» στο Παραλίμνι και συναντήθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Φρενάρους και Αχερίτου και κατά την οποία συζήτησαν τοπικά θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και την επικείμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 8 το βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει στην πανεπαρχιακή συγκέντρωση της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου στην αίθουσα δεξιώσεων «Laxia Palace» στον Πρωταρά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top